Android 14: Ξεκινά από αύριο 4 Οκτωβρίου 2023 η διανομή της νέας μεγάλης έκδοσης

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διανομές του Android OS που κυκλοφορούσαν στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, η Google αποφάσισε φέτος να καθυστερήσει αρκετά τη νέα μεγάλη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της και να συνδυάσει το λανσάρισμα της με την παρουσίαση των νέων Pixel smartphones της (Pixel 8 και Pixel 8 Pro).

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρεία θα ξεκινήσει επίσημα την διανομή του Android 14 από αύριο 4 Οκτωβρίου 2023, γεγονός που μπορεί να μην έχει επιβεβαιωθεί ή ανακοινωθεί επίσημα από τη Google, αλλά διέρρευσε από τον πάροχο τηλεπικοινωνιών Telus στον Καναδά.

Σε μια ανάρτηση στο forum της Telus, η οποία έχει αφαιρεθεί πλέον, ο πάροχος ισχυρίστηκε πως από τις 4 Οκτωβρίου 2023 θα ξεκινήσει η αναβάθμιση των Pixel smartphones στο Android U ή Android Upside Down Cake όπως είναι η κωδική ονομασία του Android 14.

Υπενθυμίζουμε ότι η OnePlus είχε προαναγγείλει πως θα λανσάρει τη νέα έκδοση του OxygenOS που βασίζεται στο Android 14 στα τέλη Σεπτεμβρίου όμως η κινέζικη εταιρεία έμεινε «κρεμασμένη» λόγω της απόφασης της Google να καθυστερήσει την διανομή του Android 14.

Εάν και εφόσον ξεκινήσει από αύριο το λανσάρισμα του Android 14, τότε μπορούμε να περιμένουμε μέσα στον Οκτώβριο αντίστοιχες ανακοινώσεις και από άλλες εταιρείες, όπως η Samsung και η Xiaomi.

[via]

Loading