Android Auto: Καταργήθηκε η εφαρμογή για smartphones

Πέρασαν επτά χρόνια από τότε που η Google προχωρούσε στο λανσάρισμα του Android Auto ως μια λύση για να χρησιμοποιείς υπηρεσίες χαρτών, πλοήγησης και μουσικής αναπαραγωγής στην οθόνη του smartphone χωρίς περισπασμούς κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Στα χρόνια που ακολούθησαν το Android Auto εμπλουτίστηκε σταδιακά με περισσότερες λειτουργίες, ενώ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και περιφερειακών συσκευών αγκάλιασαν την προσπάθεια της Google ενσωματώνοντας το Android Auto στα δικά τους infotainment συστήματα. Ως εκ τούτου, η Google άρχισε να σταματά την υποστήριξη της εφαρμογής για smartphones και τώρα ανακοινώνει το οριστικό τέλος της.

Ήδη από την έκδοση Android 12 η εφαρμογή Android Auto είχε χαρακτηριστεί ως μη συμβατή και οι χρήστες λάμβαναν ενημερωτικό μήνυμα για την κατάργηση της. Αυτή η ώρα έφτασε και πλέον το Android Auto παύει να υφίσταται για όλες τις εκδόσεις Android.

Ο αντικαταστάτης του Android Auto είναι το Google Assistant Driving Mode που προσφέρει στον χρήστη ένα παρόμοιο περιβάλλον χρήσης με μεγάλα εικονίδια, αλλά επι του παρόντος είναι αρκετά πιο δύσχρηστο σε σύγκριση με το Android Auto. Δεν υπάρχει ξεχωριστό εικονίδιο για να το ενεργοποιείς από την αρχική οθόνη και δεν υποστηρίζει το landscape mode.

Loading