Νέα εποχή: Η Google ανακοίνωσε ότι το Android OS θα υποστηρίζει native τα "Foldables"!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το keynote της Samsung για το συνέδριο Samsung Developers Conference, όπου αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων και το περιβάλλον χρήσης για το περίφημο αναδιπλώμενο smartphone που ετοιμάζει εδώ και χρόνια. Στο μεταξύ, ωστόσο, η Google βρήκε την κατάλληλη συγκυρία για να μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που δείχνει το μέλλον.

Επίσημα, λοιπόν, το λειτουργικό σύστημα Android θα υποστηρίζει τα "Foldables"! Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Dave Burke, η Google ενισχύει το λειτουργικό σύστημα Android με σκοπό να εκμεταλλευτεί πλήρως τη νέα μορφή αυτών των συσκευών με όσο το δυνατόν μικρότερο κόπο. Για την ώρα, πάντως, αυτές οι "ενισχύσεις" περιορίζονται σε οδηγίες για τους developers με βάση τα εργαλεία και τις δυνατότητες που τους προσφέρει αυτή τη στιγμή το Android OS.

Υπενθυμίζουμε ότι η Google συνεργάζεται με τη Samsung για την ανάπτυξη του περιβάλλοντος χρήσης του αναδιπλώμενου smartphone της δεύτερης και σαφέστατα θα θέλει να περιορίσει όσο το δυνατόν το περίφημο fragmentation (κατακερματισμός των διαφορετικών εκδόσεων Android) όταν αρχίσουν να έρχονται στην αγορά διάφοροι τύποι αναδιπλώμενων συσκευών από πολλές εταιρείες.

Το αν θα το καταφέρει θα φανεί μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά για την ώρα, εάν θέλουν να δημιουργηθεί όντως μια νέα αγορά με αναδιπλώμενες συσκευές, τότε θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχουν εφαρμογές που θα υποστηρίζουν τη νέα μορφή.

[via]

Loading