AOC

AOC G3 GAMING: Νέα σειρά gaming οθονών με 165Hz και καμπυλότητα 1000R

Η πρώτη μάρκα οθονών gaming και αξεσουάρ πληροφορικής στον κόσμο, η AOC έχει μετονομάσει ολόκληρο το τμήμα gaming σε AGON by AOC. Η AGON by AOC θα καλύψει όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με το gaming στο χαρτοφυλάκιο της AOC, από οθόνες gaming σε ακουστικά gaming, μηχανικά πληκτρολόγια, ποντίκια gaming, mouse mats, και άλλα, για gamers όλων των επιπέδων σε τρεις κατηγορίες.

Τα πρώτα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν κάτω από το νέο όνομα θα είναι από τη σειρά G3, ως μέρος την νέας κατηγορίας AOC GAMING. Οι πέντε νέες οθόνες G3 ποικίλουν από 27” έως 34”, με όλα τα μοντέλα να έχουν έντονη καμπυλότητα 1000R, ρυθμό ανανέωσης 165 Hz καθώς και κομψό σχεδιασμό 3- πλευρών χωρίς πλαίσιο. Η κυρτή σειρά G3 θα συμπληρώσει και θα βελτιώσει (με υψηλότερα ποσοστά ανανέωσης) αλλά δεν θα αντικαταστήσει τη βραβευμένη σειρά G2.

aoc-c27g3-pv-top.jpg


Βυθιστείτε στην περιπέτεια, ανακαλύψτε το πεπρωμένο σας

Στο gaming, το παιχνίδι έχει εντελώς αλλάξει μέσα σε λίγα χρόνια. Επιδιώκοντας αυξημένη απόδοση και συνδεσιμότητα, επιτρέποντας στους παίκτες να αισθάνονται βυθισμένοι στο παιχνίδι και να είναι οι καλύτεροι στο πρωτάθλημα, το gaming με υψηλό ρυθμό ανανέωσης (144 Hz +) και οι καμπυλωτές οθόνες καθορίζουν τώρα την “εμπειρία gaming σε pc”.

Η σειρά G3 της AOC συνεχίζει να φέρει τα χαρακτηριστικά από την αγαπημένη σειρά G2 για να προσφέρει στους gamers αυτό που χρειάζονται για να προχωρήσουν στο παιχνίδι.

Η σειρά G3 χρησιμοποιεί στενότερη καμπυλότητα 1000R σε όλα τα μοντέλα, περιβάλλοντας τον χρήστη από τα πλάγια, σε σύγκριση με την λεπτότερη καμπυλότητα 1500R στη σειρά G2 της AOC. Για παιχνίδια που παίζονται από την προοπτική του πρώτου προσώπου, όπως τίτλοι Action / FPS ενός παίκτη, RPG, παιχνίδια αγώνων και προσομοίωσης, αυτή η επιθετική καμπυλότητα μετατρέπει την οθόνη σε κάτι περισσότερο από ένα απλό παράθυρο στους εικονικούς κόσμους. Το παιχνίδι σε οθόνες καμπυλότητας 1000R, που περιβάλλουν εντελώς την περιφερειακή όραση, μοιάζει με εμπειρία VR σε ένα γραφείο, αλλά χωρίς τις αρνητικές πτυχές της ολικής «αποσύνδεσης» από τον πραγματικό κόσμο.

aoc-cq32g3su-pv-ftr.jpg

Όλα τα μοντέλα της σειράς G3 είναι εξοπλισμένα με VA panels, προσφέροντας ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, υψηλότερα από το κοινό πρότυπο 144 Ηz στις οθόνες gaming. Επιπλέον, η ρύθμιση Motion Blur Reduction μειώνει το χρόνο απόκρισης των pixel σε μόλις 1 ms (MPRT), έτσι οι παίκτες θα βιώνουν άμεσα το οπτικό ερέθισμα χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τεχνικά σφάλματα όπως το Ghosting. Οι οθόνες είναι εξοπλισμένες με υποστήριξη Adaptive-Sync, προσφέροντας στους παίκτες ομαλά και tear-free εικαστικά. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα έχουν πολύ χαμηλή καθυστέρηση εισόδου, οπότε οι ενέργειες των χρηστών είναι ορατές στην οθόνη σχεδόν αμέσως, χωρίς καμία αισθητή καθυστέρηση επεξεργασίας.

Το νέο λογισμικό G-Menu επιτρέπει στους παίκτες να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις στην οθόνη τους με ένα απλό κλικ του ποντικιού χωρίς να αγγίζουν κάποιο κουμπί στην οθόνη τους. Επίσης, η λειτουργία Low Blue Light και η τεχνολογία FlickerFree βοηθούν τους παίκτες να διατηρήσουν υγιή τα μάτια τους. 

Οπτικά, τα VA panels παράγουν κορεσμένα, έντονα χρώματα με εξαιρετική αναλογία αντίθεσης και βαθύ μαύρο, ιδανικό για να παρακολουθείτε ταινίες ή να παίζετε παιχνίδια με σκοτεινές σκηνές, ενώ η ενώ οι ευρείες γωνίες θέασης 178 ° / 178 ° , δίνουν την ευκαιρία σε φίλους και οικογένεια να συμμετάσχουν στη διασκέδαση.

Ειδικά κατάλληλο για προσομοίωση και αγωνιστικά παιχνίδια, η AOC CU34G3S χρησιμοποιεί ένα 34” VA panel με αναλογία διαστάσεων 21:9. Η ευκρίνεια της εξαιρετικά ευρείας ανάλυσης WQHD (3440x1440) συνδυασμένη με καμπυλότητα 1000R γεμίζει την περιφερειακή όραση των χρηστών και δημιουργεί μια εντυπωσιακή, συναρπαστική εμπειρία. Η βάση με ρυθμιζόμενο ύψος, περιστροφή, και κλίση προσφέρει εργονομική χρήση για μεγάλα gaming sessions, ενώ τα δύο ηχεία 5W παράγουν πλούσιο ήχο.

aoc-cq27g3u-hero-visual.jpg

Για FPS, action/RPG ή κάθε άλλο είδος παιχνιδιού, η AOC προσφέρει επίσης δύο 31,5” και δύο 27” οθόνες G3 series, και τα δύο μεγέθη διαθέτουν εκδόσεις ανάλυσης Full HD και QHD.

Οι οθόνες 31,5” AOC CQ32G3SU και 27” CQ27G3SU είναι εξοπλισμένες με panel ανάλυσης QHD (2560 x 1440) που προσφέρει μεγάλη ευκρίνεια και καθαρότητα, με το πιο κοινό λόγο αντίθεσης 16:9. Η στιβαρή και κομψή βάση δεν πιάνει πολύ χώρο στο γραφείο και διαθέτει τρύπα διαχείρισης καλωδίων για στήσιμο χωρίς ακαταστασία. Είναι επίσης ρυθμιζόμενη σε ύψος, κλίση και περιστροφή για εργονομικά σωστά και υγιή gaming sessions. Το μοντέλο 31,5” διαθέτει δύο ηχεία 5W, ενώ η έκδοση 27” δύο ηχεία 3W.

Άλλες οθόνες από τη σειρά G3 είναι η 31,5” C32G3AE και η 27” C27G3U, και οι δύο προσφέρουν ανάλυση Full HD (1920 x 1080). Ανάλογα με τα παιχνίδια και τον εξοπλισμό των gamers, το παιχνίδι σε ανάλυση Full HD μπορεί να είναι η βέλτιστη επιλογή. Δεν απαιτούν όλα τα παιχνίδια την υψηλότερη δυνατή ανάλυση για να τα απολαύσουν ή να είναι ανταγωνιστικοί σε αυτά. Για μερικούς gamers, η ταχύτητα είναι πιο σημαντική και η επίτευξη υψηλότερων καρέ σε ανάλυση QHD και άνω είναι επίσης δύσκολη εργασία για υπολογιστές χαμηλού/μεσαίου επιπέδου. Διαθέτοντας ρυθμό ανανέωσης 165 Hz refresh rate και 1 ms MPRT, με tear-free gaming χάρη στην τεχνολογία Adaptive-Sync, τα μοντέλα αυτά είναι πιο προσιτά από το σύνολο και ιδανικά για gamers με γνώμονα τον προϋπολογισμό που σκοπεύουν να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους. Η μεγαλύτερη οθόνη 31,5” C32G3AE διαθέτει μια απλή βάση με υποστήριξη κλίσης και δύο ηχεία 5W, ενώ η 27” C27G3U διαθέτει μια εργονομική βάση ρυθμιζόμενη στο ύψος και δύο ηχεία 3W.

aoc-c32g3ae-pv-ftl.jpg

Τα πρώτα μοντέλα της σειράς G3, AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE, είναι ήδη διαθέσιμα στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των €679, €449, €349 αντίστοιχα, ενώ τα άλλα μοντέλα – CQ27G3SU, C27G3U – θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2021 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των €399 και €329 αντίστοιχα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading