Απαγόρευση πωλήσεων των Lenovo και Motorola smartphones στη Γερμανία

Μετά από δικαστική απόφαση, η Lenovo και η θυγατρική της Motorola αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης στη Γερμανία. Η δικαστική διαμάχη διεξάγεται μεταξύ της Lenovo και της αμερικανικής InterDigital για παραβίαση πατέντας σχετικά με τα WWAN modules. Τα εν λόγω modules επιτρέπουν την ασύρματη σύνδεση σε smartphones και άλλες φορητές συσκευές.

Ως εκ τούτου, όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν συνδεσιμότητα GSM, UMTS, LTE και 5G δεν θα επιτρέπονται στη γερμανική αγορά. Αυτό περιλαμβάνει ορισμένα smartphones της Lenovo και της Motorola, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης σειράς Edge 50.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Lenovo χρησιμοποιεί τεχνολογία επί της οποίας η InterDigital έχει κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ότι η κινεζική εταιρεία δεν έχει ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της InterDigital για δίκαιες και λογικές αμοιβές αδειοδότησης. Σε αντίθεση με την απόφαση του δικαστηρίου, η Lenovo πιστεύει ότι οι όροι της InterDigital δεν είναι δίκαιοι και θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Για την ώρα, μόνο third-party καταστήματα πωλούν συσκευές Lenovo και Motorola μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αλλά οι δύο εταιρείες δεν καταχωρούν πλέον συσκευές με WWAN στα επίσημα ηλεκτρονικά τους καταστήματα. Όπως συμβαίνει συνήθως, οι δύο εταιρείες πιθανότατα θα καταλήξουν σε διακανονισμό εκτός δικαστηρίου και οι επηρεαζόμενες κινητές συσκευές θα επιστρέψουν στα ράφια.

[via]

Loading