Apple: Απαγορεύει και αυτή στους εργαζόμενους την χρήση εργαλείων τύπου ChatGPT

Λίγες ημέρες μετά τη Samsung και στον απόηχο της κυκλοφορίας της πρώτης επίσημης mobile εφαρμογής του ChatGPT για συσκευές iOS, η Apple απαγορεύει και αυτή στους εργαζόμενους της να χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου AI εργαλεία, καθώς υπάρχει ο φόβος διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών για την εταιρεία.

Σύμφωνα με αναφορά της The Wall Street Journal, οι εργαζόμενοι της Apple έχουν προειδοποιηθεί ώστε να μην χρησιμοποιούν ούτε τον βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης Copilot του Github, ενώ ο Mark Gurman του δικτύου Bloomberg τονίζει πως το ChatGPT βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» της Apple εδώ και μήνες.

Οι ανησυχίες της Apple, όπως και της Samsung, δεν είναι αβάσιμες, καθώς η OpenAI αποθηκεύει τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών με το ChatGPT και τις χρησιμοποιεί για να συνεχίσει την εκπαίδευση του αλγορίθμου της. Τον περασμένο μήνα, βέβαια, άνοιξε τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ιστορικού, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις συνομιλίες για 30 ημέρες προτού τις διαγράψει οριστικά, με πρόσχημα τον έλεγχο για κακοδιαχείριση.

[via]

Loading