Samsung: Απαγόρευσε το ChatGPT στους εργαζομένους της

Η Samsung αποφάσισε να απαγορεύσει την χρήση εργαλείων παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (π.χ. ChatGPT) στους εργαζομένους της, όταν χρησιμοποιούν εσωτερικά δίκτυα και εταιρικές συσκευές, καθώς ανησυχεί πως η κοινοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν με σχετικό memo που αναφέρει ότι η απαγόρευση είναι προσωρινή, μιας και η Samsung εργάζεται επάνω στην δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για να επιτρέψει και πάλι την χρήση των AI εργαλείων.

Η εταιρεία αντιλαμβάνεται πως αυτά τα εργαλεία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την δημιουργία περιλήψεων των αναφορών και τη συγγραφή emails, όμως αυτές οι πρακτικές αφήνουν ενδεχομένως εκτεθειμένες ευαίσθητες πληροφορίες στις οποίες θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση η OpenAI, ειδικά αν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν την web έκδοση του εργαλείου και όχι το επίσημο API που αδειοδοτείται έναντι συνδρομής στις εταιρείες.

Στο memo σημειώνεται πως στην παρούσα φάση οι μηχανικοί της Samsung αναλύουν τις συζητήσεις που γίνονται με το ChatGPT προκειμένου να βελτιώσει τα συστήματα της και να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις των μέτρων ασφαλείας και της γενικότερης πολιτικής της. Συμβουλεύει τους εργαζόμενους να μην μοιράζονται ευαίσθητες πληροφορίες στις συνομιλίες τους και τονίζει πως όλες αυτές οι συζητήσεις πιθανότατα χρησιμοποιούνται για να εκπαιδευτεί περαιτέρω το AI εργαλείο.

Η απόφαση της Samsung δεν πάρθηκε τυχαία, ούτε λόγω της ευρύτερης κινδυνολογίας των τελευταίων ημερών. Η εταιρεία ανακάλυψε πως κάποιοι εργαζόμενοι διέρρευσαν πηγαίο κώδικα της στο ChatGPT, ενώ πρόσφατα εντοπίστηκε κενό ασφαλείας στο ChatGPT που άφησε εκτεθειμένες το ιστορικό συζητήσεων και πληροφορίες πληρωμών κάποιων χρηστών.

[via]

Loading