Apple: Απειλείται με €5 εκατ. πρόστιμο κάθε εβδομάδα στην Ολλανδία

H Ολλανδική Αρχή Καταναλωτών και Αγορών επέβαλε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple, καθώς έκρινε ότι η τεχνολογική εταιρεία δεν προέβη σε επαρκείς αλλαγές στις πολιτικές στο App Store για τις dating εφαρμογές.

Υπενθυμίζεται ότι η ρυθμιστική αρχή είχε συστήσει στην Apple να επιτρέψει στις dating εφαρμογές του App Store να χρησιμοποιούν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών, και όχι κατά αποκλειστικότητα τα εντός εφαρμογής συστήματα. Η Apple προχώρησε σε τροποποιήσεις, αλλά η ACM δεν έμεινε ευχαριστημένη και αποφάσισε να επιβάλει το υπέρογκο χρηματικό ποσό ως πρόστιμο.

Σύμφωνα με την ACM, η Apple εξακολουθεί να εμποδίζει τους παρόχους των εφαρμογών γνωριμιών να μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα συστήματα πληρωμών. Οι ενημερωμένες πολιτικές της Apple απαιτούν από τις dating εφαρμογές να λαμβάνουν άδεια από το App Store, προτού μπορέσουν να υποδείξουν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

Η ρυθμιστική αρχή πρόσθεσε ότι η Apple συνεχίζει να επιτρέπει στους προγραμματιστές είτε να προσφέρουν ένα third-party σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής, είτε να κατευθύνει τους χρήστες σε εξωτερικά συστήματα πληρωμών, με τους προγραμματιστές να μην μπορούν να προσφέρουν και τις δύο επιλογές.

«Αυτό δεν επιτρέπεται», είπε η ACM.

Η ACM επέβαλε στην Apple πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ και διέταξε την εταιρεία να επιλύσει αυτά τα ζητήματα εντός μιας εβδομάδας. Εάν η Apple χάσει την προθεσμία, θα της επιβάλλεται πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε εβδομάδα που δεν συμμορφώνεται, με το πρόστιμο να μπορεί να φτάσει έως και 50 εκατομμύριο ευρώ εβδομαδιαίως.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading