Η Ευρώπη εξετάζει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τις τακτικές της Apple με τα συμβόλαια του iPhone

Apple

Οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη επανέρχονται στο θέμα της Apple και της σχέσης της με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας με την αποστολή ερωτηματολογίου εννέα σελίδων σε εταιρείες του Βελγίου εξετάζοντας πιθανές μονοπωλιακές τακτικές στο χώρο των φορητών συσκευών.

Η έρευνα επικεντρώνεται στις απαιτήσεις της Apple για ελάχιστες παραγγελίες, την ανάμειξή της στον έλεγχο του προϋπολογισμού για το marketing και τις συμφωνίες για την εξασφάλιση καλύτερων όρων σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επίσης, υπάρχει υποψία ότι η Apple εσκεμμένα περιορίζει την 4G λειτουργία των συσκευών της σε μερικά δίκτυα στην Ευρώπη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη αναμειγνύεται στις σχέσεις Apple και παρόχων. Πριν λίγους μήνες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κατέθεσαν λεπτομέρειες των συμφωνιών τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από ότι φαίνεται αυτή επέλεξε να εξετάσει περαιτέρω το ζήτημα χωρίς, ωστόσο, να έχει ξεκινήσει ακόμα επίσημη έρευνα. Οι πάροχοι έχουν διορία μέχρι τις 17 Ιουνίου για να καταθέσουν τα ερωτηματολόγια ενώ από τη μεριά της η Apple ισχυρίζεται ότι τα συμβόλαια είναι καθόλα νόμιμα.

[via iPhoneHellas.gr]

Loading