Apple: Ετοιμάζει ακόμα πιο ισχυρούς επεξεργαστές για νέα Mac Pro, iMac και MacBook Pro

Η Apple έκανε την αρχή ως κατασκευάστρια των δικών της ARM-based επεξεργαστών για laptops με το νέο M1 chip που χρησιμοποιούν τα καινούργια MacBook Air και MacBook Pro, αλλά προφανώς έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, η Apple ετοιμάζει ένα νέο chipset με 16 πυρήνες (οι 4 υψηλής απόδοσης) για τα νέα iMac και τα μεγαλύτερα μοντέλα MacBook Pro, όπως επίσης και ένα chipset με 32 πυρήνες για την επόμενη γενιά των Mac Pro desktops που λογικά θα παρουσιαστούν και θα κυκλοφορήσουν το 2022.

Επιπλέον, η Apple φέρεται να σχεδιάζει και επεξεργαστές γραφικών 16-core / 32-core για τα laptops και 64-core / 128-core για το desktop που θα δώσουν νέα ώθηση στον συγκεκριμένο τομέα για τις συσκευές της, αλλά δεν θα είναι ανταγωνιστικοί των κορυφαίων προτάσεων από τις Nvidia και AMD.

Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι το M1 chip διαθέτει octa-core CPU και septa-core ή octa-core GPU ανάλογα με το μοντέλο που επιλέγεις.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading