Apple: Φήμες ότι ετοιμάζει δικό της σύστημα δόσεων

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η Apple έχει στρέψει την προσοχή της στην ανάπτυξη υπηρεσιών που θα της δίνουν μια συνεχόμενη ροή εσόδων σε σύγκριση με τις πωλήσεις συσκευών. Πριν από μερικές ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα μια αναφορά πως ίσως σκοπεύει να διαθέτει τα iPhone και iPad με συνδρομή, ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι ίσως ετοιμάζει και μια «Buy Now, Pay Later» λειτουργία για τους χρήστες του συστήματος πληρωμών Apple Pay.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple θέλει να απαλλαγεί από τους μεσάζοντες σε ό,τι αφορά τις διεργασίες επεξεργασίας πληρωμής, δανεισμού, ελέγχου περί απάτης και ελέγχου πιστοληπτικής ικανότητας, έτσι ώστε οι χρήστες σε γενικές γραμμές να «δανείζονται» απευθείας από την ίδια για να προχωρήσουν σε αγορές και να αποπληρώνουν σε δόσεις. Σε πρώτη φάση λέγεται ότι θα προσφέρει δύο διαφορετικά πακέτα δόσεων, ένα για 4 άτοκες δόσεις με σύντομο χρονικό διάστημα αποπληρωμής και ένα με περισσότερες μηνιαίες δόσεις που θα έχουν κάποιο τόκο.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο από την εταιρεία και σαφέστατα εγείρονται πολλά ερωτήματα σε περίπτωση που αποδειχθεί αληθινό το δημοσίευμα. Για παράδειγμα, τα πακέτα δόσεων θα αφορούν αποκλειστικά αγορές δικών της προϊόντων ή θα μπορούν να δίνονται και για άλλες αγορές μέσω της Apple Card και του Apple Pay;

Ποιος ξέρει, ίσως να έχουμε απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα στο επερχόμενο WWDC22 που είναι προγραμματισμένο για τις 6-10 Ιουνίου 2022.

[Bloomberg]

Loading