Apple: Κυρίαρχη στις πωλήσεις smartphones το 2022 με 8 iPhone στο Top 10!

Όσο και αν προσπαθούν οι κατασκευαστές Android smartphones, η Apple εξακολουθεί να αποτελεί την Νο.1 επιλογή των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά το γεγονός ότι ακόμα και τα πιο προσιτά διαθέσιμα iPhone κινούνται σε πολύ υψηλότερες τιμές. Μπορεί η Samsung να στέκεται με άνεση στον θρόνο του μεγαλύτερου κατασκευαστή, όμως στο Top 10 των πωλήσεων για το 2022 οι 8 θέσεις καταλαμβάνονται από διάφορα μοντέλα iPhone και μόλις δύο από συσκευές της Samsung, και μάλιστα αυτές ανήκουν στην entry προς mid-range κατηγορία!

global-smartphone-sales-2022.jpg

Σύμφωνα με την ανάλυση της Counterpoint Research, το κορυφαίο smartphone σε πωλήσεις για το 2022 ήταν το iPhone 13 που κρατούσε την πρωτιά από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς. Στη δεύτερη θέση ήρθε το iPhone 13 Pro Max και στην τρίτη το iPhone 14 Pro Max, με το ταπεινό Samsung Galaxy A13 να σπάζει τη κυριαρχία της Apple. Ακολουθούν τα iPhone 13 Pro, iPhone 12, iPhone 14, iPhone 14 Pro και iPhone SE 2022 για να κλείσει η δεκάδα με το ακόμα πιο ταπεινό Samsung Galaxy A03!

global-smartphone-sales-2021.jpg

Ο μεγάλος χαμένος είναι ξεκάθαρα η Xiaomi, η οποία στην αντίστοιχη λίστα του 2021 είχε δει δύο συσκευές της να εισέρχονται στο Top 10 που και πάλι αποτελούσε μονόλογο της Apple με 7 μοντέλα iPhone. Η κινέζικη εταιρεία είχε καταλάβει την 7η θέση με το Redmi 9A και την 10η με το Redmi 9, ενώ η Samsung είχε πάρει την 6η θέση με το Samsung Galaxy A12. Μοιάζει μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Xiaomi, η οποία φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην θέση που άφησε κενή η HUAWEI.

Όπως και να ‘χει, η φράση «Apple is doomed» έχει περάσει στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα στην βιομηχανία των smartphones.

[via]

Loading