Apple: Μετά την Intel θέλει να «πετάξει» έξω και την Qualcomm

Οι κινήσεις ανεξαρτητοποίησης της Apple από τους άλλους κατασκευαστές hardware είναι μαζικές τα τελευταία χρόνια. Η αρχή έγινε με τους mobile επεξεργαστές για τα iPhone (σειρά A), συνεχίστηκε φέτος με τη σειρά M για τα νέα Macbook Air / Pro και τώρα η εταιρεία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα δικά της 5G modems στα μελλοντικά iPhone.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον επικεφαλής του τμήματος hardware της Apple, κ. Johny Srouji, ο οποίος αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους. Το δίκτυο Bloomberg φιλοξενεί απόσπασμα της ομιλίας στη δημοσίευση του:

Αυτή τη χρονιά ξεκινήσαμε την ανάπτυξη του πρώτου μας modem για mobile συσκευές που θα πυροδοτήσει μια νέα στρατηγική μετάβαση. Οι μακροχρόνιες επενδύσεις μας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να προσφέρουμε καινοτόμες τεχνολογίες στα μελλοντικά προϊόντα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple είχε προχωρήσει σε εξαγορά του τμήματος 5G από την Intel το 2019, παρόλα αυτά, η σειρά iPhone 12 χρησιμοποιεί 5G modems της Qualcomm και μάλιστα υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών για συνεργασία σε βάθος 6ετίας. Τα πρώτα reviews από τη συμπεριφορά των iPhone 12 στη χρήση των δικτύων 5G είναι απογοητευτικά για την ενεργειακή κατανάλωση και αυτός είναι ένας ακόμη από τους λόγους που η Apple επιθυμεί να κατασκευάσει δικά της βελτιστοποιημένα modems. Επομένως, εάν τα καταφέρει θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να περιμένει την ολοκλήρωση της 6ετίας για να τοποθετήσει τα δικά της 5G modems στις συσκευές της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας

[via]

Loading