Apple Music: Με Spatial Audio και Lossless ποιότητα (και) στις συσκευές Android

Η Apple ξεκίνησε το λανσάρισμα των τεχνολογιών Spatial Audio και Lossless Audio για τη μουσική υπηρεσία Apple Music τον προηγούμενο μήνα και τώρα οι χρήστες Android μπορούν εξίσου να επωφεληθούν από τις εξαιρετικές ηχητικές υπηρεσίες.

To πρώτο βήμα που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν η συσκευή σας διαθέτει την επιλογή ενεργοποίησης για το Dolby Atmos, το οποίο δεν είναι ακριβώς το ίδιο με την τεχνολογία Spatial Audio, όμως, σχετίζονται σε σημαντικό βαθμό.

Εάν η συσκευή Android υποστηρίζει το Dolby Atmos, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της υπηρεσίας Apple Music. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε στις Ρυθμίσεις να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Dolby Atmos. Επιπλέον, μπορείτε να πατήσετε την επιλογή Ποιότητα ήχου στις Ρυθμίσεις και να επιλέξετε μεταξύ ανάλυσης 24-bit / 48kHz ή 24-bit / 192kHz.

Όσον αφορά την τεχνολογία Lossless Audio, διαφέρει κατά πολύ από αυτή του Spatial Audio. Επί της ουσίας, η πρώτη αφορά στην ύπαρξη του ήχου χωρίς απώλειες και η δεύτερη στον χωρικό ήχο. «Χωρίς απώλειες» εννοούμε την ανάλυση του ίδιου του αρχείου μουσικής, όπου κατά την αναπαραγωγή το αρχείο συμπιέζεται και χάνονται σημαντικά λεπτομερή ηχητικά μέρη. Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο λιγότερη λεπτομέρεια χάνεται - εξ ου και ο όρος «χωρίς απώλειες».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading