Apple: Πότε θα δούμε ProMotion 120Hz οθόνη στα «απλά» μοντέλα και under-display κάμερα

Σε περίπου 5 μήνες θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της σειράς iPhone 15, αλλά έχει ξεκινήσει ήδη η φημολογία για νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε σε μεταγενέστερες γενιές και μάλιστα από υψηλόβαθμο στέλεχος συνεργάτη της Apple.

Σύμφωνα με τον Ross Young, CEO της Display Supply Chain Consultants, η Apple θα τοποθετήσει LTPO OLED panels με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz και στα «απλά» iPhone του 2025, καθώς από το 2021 τα βλέπουμε μόνο στα Pro μοντέλα. Αυτό σημαίνει ότι τα iPhone 17 και iPhone 17 Plus (ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγονται) θα διαθέτουν και αυτά ProMotion display 120Hz με αυτόματη προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης εικόνας από μόλις 1Hz για να υποστηρίζονται λειτουργίες τύπου Always On Display χωρίς να ξοδεύεται η μπαταρία.

iphone-under-display.jpg

Επίσης, ο Ross Young αναφέρθηκε και στην περίφημη under-display κάμερα με τεχνολογία Face ID, λέγοντας πως περιμένει να είναι έτοιμη για να αντικαταστήσει το Dynamic Island και να προσφέρει μια καθολική full-screen εμπειρία στα iPhone Pro που θα κυκλοφορήσουν το 2027.

Εδώ να σημειώσουμε, πάντως, πως ο Young είχε εκτιμήσει πως θα δούμε under-display κάμερα στα iPhone του 2024, όμως αναθεώρησε την άποψη διότι προέκυψαν θέματα με τους αισθητήρες που δοκίμασε η Apple.

[via]

Loading