Apple: Σύντομα το Find My θα εντοπίζει και τα AirPods

H υπηρεσία Εύρεση (Find My) της Apple ίσως είναι από τους πιο ευφυείς τρόπους να εντοπίσετε τη συσκευή σας, σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει πού το αφήσατε ή στην χειρότερη των περιπτώσεων το χάσατε ή σας το έκλεψαν.

Μέχρι πρότινος, η υπηρεσία δεν λειτουργούσε στα AirPods και έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τα AirTags και να τα συνδέσετε χειροκίνητα στα AirPods σας για να επωφεληθείτε της λειτουργίας. Η Apple όμως προνόησε για εσάς!

H εταιρεία φαίνεται ότι ετοιμάζεται να ενσωματώσει τα AirPods Pro και τα AirPods Max στο δίκτυο του Find My. Επί της ουσίας, το σύστημα είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα iPhone και iPad, με μία εξέχουσα διαφορά. Στην προκειμένη περίπτωση τα AirPods θα «στέλνουν» σήμα μέσω των κοντινών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο Find My και εν συνεχεία το σήμα θα στέλνεται αυτόματα μέσω της εφαρμογής Find My.

Οι κάτοχοι χαμένων ή κλεμμένων AirPods θα μπορούν να τα εντοπίσουν χρησιμοποιώντας χάρτη αλλά και θα μπορούν να ενεργοποιήσουν μια ηχητική ειδοποίηση κατά την οποία θα κλειδώνει το ζευγάρι των ακουστικών τους, όταν πλησιάζουν αρκετά.

Ωστόσο, για να λειτουργήσει η ενσωμάτωση, τα AirPods θα πρέπει να συνδεθούν με το Apple ID ενός χρήστη. Τα χαμένα AirPods θα συνεχίσουν να στέλνουν πληροφορίες τοποθεσίας στο Apple ID, που σχετίζονται με τον κάτοχο, ακόμη και αν τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα σε άλλη συσκευή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading