Apple: Τεράστια αύξηση στις πωλήσεις Mac το τελευταίο τρίμηνο

Η Apple σημείωσε μία εξαιρετικά ανοδική πορεία στις πωλήσεις της μετά την κυκλοφορία των MacBook Pro, MacBook Air και Mac mini με τους δικούς της επεξεργαστές Apple Silicon M1.

Οι νέες – επιτυχημένες - κυκλοφορίες της εταιρείας κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις πωλήσεις των «προκατόχων» τους, αποδεικνύοντας στο μέγιστο την αποτελεσματικότητα, τη λειτουργικότητα και τη διάρκεια της μπαταρίας τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψη η Strategy Analytics σε μία έκθεση για τις πωλήσεις της εταιρείας, παρουσιάζεται μία απίστευτη επιτυχία στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οποία αποδίδεται εξ ολοκλήρου στα νέα Mac της Apple. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η εταιρεία κατέγραψε μία αύξηση 94% λόγω των νέων ναυαρχίδων της, που αποτυπώνεται σε 9,1 δισεκατομμύρια έσοδα για την ίδια.

apple-mac-sales-q1-2021.jpg

Παράλληλα, στην έκθεση φαίνεται ότι η Apple διένειμε 5.7 εκατομμύρια Mac τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 ενώ πέρυσι τους ίδιους μήνες είχε διαθέσει στην αγορά μόλις 2.9 εκατομμύρια Mac.

Η εταιρεία επίσης αποδίδει την αύξηση των πωλήσεων της στην επιβαλλόμενη τηλεργασία λόγω της πανδημίας της Covid-19, καθώς η ζήτηση για φορητούς υπολογιστές εκτινάχθηκε και η Apple ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading