ASUS ROG Phone: Επίσημα το gaming smartphone με οθόνη 6.0'' FHD+, Snapdragon 8GB και έως 512GB αποθηκευτικό χώρο

Όπως αναμενόταν, η ASUS προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του δικού της gaming smartphone στο πλαίσιο της Computex 2018. Το ASUS ROG Phone έρχεται με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, πρωτοποριακό σύστημα ψύξης, επαναπρογραμματιζόμενα κουμπία "ultrasonic AirTrigger", ειδική για βάση για σύνδεση σε desktop, αξεσουάρ για παίζεις σαν να είναι φορητή παιχνιδοκονσόλα, ενώ είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που προσφέρει επιλογή για αποθηκευτικό χώρο 512GB, αλλά δεν διαθέτει υποδοχή microSD.

Η εταιρεία έχει επιλέξει οθόνη 6.0'' FHD+ Super AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και χρόνο απόκρισης 1ms, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845, 8GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο έως 512GB (!), dual κάμερα 12MP f/1.8 + 8MP f/2.0, εμπρόσθια κάμερα 8MP f/2.0, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, μπαταρία 4000mAh και λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo με custom έκδοση του Zen UI.

Για να αποτρέψει την υπερθέρμανση του ASUS ROG Phone, η εταιρεία δημιούργησε το 3D vapor-chamber cooling system που επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί πάντοτε στην ίδια απόδοση, παρά την αύξηση της θερμοκρασίας. Το σύστημα αυτό μπορεί να βοηθηθεί και από το αποσπώμενο εξάρτημα AeroActive Cooler.

Στο λειτουργικό σύστημα συμπεριλαμβάνεται το X Mode για την απελευθέρωση της μνήμης RAM, το κλείσιμο των background εφαρμογών και τη σιγή των ειδοποιήσεων όταν παίζει ο χρήστης. Αξίζουν αναφοράς και τα AirTrigger κουμπιά στις πλευρές του ASUS ROG Phone που μπορείς να προγραμματίσεις για την εκτέλεση ενεργειών μέσα στο παιχνίδι, αν δεν σε βολεύουν τα on-screen controls.

Από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του ASUS ROG Phone είναι η δυνατότητα προσθήκης εξαρτημάτων, όπως η ειδική βάση που σου επιτρέπει να streamάρεις παιχνίδια σε μεγαλύτερη οθόνη και να χρησιμοποιείς το smartphone σαν τηλεχειριστήριο, η mobile desktop βάση που σου επιτρέπει να το χρησιμοποιείς σαν gaming desktop συνδέοντας πληκτρολόγιο, mouse και οθόνη, αλλά και η βάση TwinView που μετατρέπει το smartphone σε dual-screen φορητή παιχνιδοκονσόλα για να βλέπεις το παιχνίδι και ταυτόχρονα ένα παράθυρο chat (ιδανικό για live streaming). Σε ό,τι αφορά το AeroActive module για έξτρα ψύξη, ο χρήστης κερδίζει επίσης και μια επιπλέον υποδοχή USB Type-C και υποδοχή 3.5mm.

Τέλος, η εταιρεία έχει ενσωματώσει την τεχνολογία RGB lighting σε ορισμένα σημεία της συσκευής, έτσι ώστε να επιλέγεις από την πλατφόρμα ROG Aura Sync τα χρώματα που σου αρέσουν να φαίνονται όταν το κρατάς.

Η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

[via]

Loading