Η Atari καταθέτει αίτηση πτώχευσης και ψάχνει αγοραστή για το logo και τα παιχνίδια της

Atari Bankrupt

Η Atari γιόρτασε πρόσφατα τα 40 χρόνια από την ίδρυση της προσφέροντας το θρυλικό παιχνίδι Pong δωρεάν για συσκευές iOS και λανσάροντας τη δωρεάν browser-based πλατφόρμα gaming Atari Arcade, ωστόσο, τα πράγματα δε πηγαίνουν και τόσο καλά για την εταιρεία, αφού το αμερικανικό τμήμα της Atari κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, ώστε να απαγκιστρωθεί από την προβληματική μητρική εταιρεία (Atari S.A. πρώην Infogrames) που εδρεύει στη Γαλλία.

Πάντως, μη δίνετε βάση σε αποχαιρετισμούς και λοιπές ανακρίβειες για το τέλος της εταιρείας, καθώς αφού κατορθώσουν να αποκοπούν από την Atari S.A. θα αναζητήσουν αγοραστή για το πασίγνωστο logo και τα κλασικά παιχνίδια της (π.χ., Pong, Breakout, Centipede κλπ.), έτσι ώστε να συνεχιστεί η μακρόχρονη πορεία στις νέες mobile πλατφόρμες.

Να σημειωθεί ότι η Atari ιδρύθηκε από τον Nolan Bushnell το 1972, πωλήθηκε στη Hasbro το 1998, η οποία με τη σειρά της εξαγοράστηκε από την Infogrames, με την τελευταία να αλλάζει έκτοτε το όνομα της σε Atari S.A.

[via Ubergizmo]

Loading