Bartlow's Dread Machine Review

Οι πιθανότητες για κάποιον εν έτει 2021 να έχει προλάβει να παίξει σε μηχανικό arcade game είναι μάλλον απειροελάχιστες, μιας και οι σημερινοί 60αρηδες (και βάλε) δύσκολα θα είχαν πρόσβαση σε τέτοιου είδους παιχνίδια στα νιάτα τους, τουλάχιστον στη χώρα μας. Παρόλα αυτά, αυτά τα μηχανήματα είχαν βρει τον δρόμο τους στο εξωτερικό σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, όπου ήταν εφικτό να τοποθετηθούν οι σχετικά ογκώδεις κατασκευές τους (γεμάτο γρανάζια, μοχλούς, χερούλια κλπ.).

bartlows-dread-machine-techgear-review-2.jpg

Δεν ξέρουμε αν οι Tribetoy και Beep Games είχαν σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτά τα μηχανήματα, το σίγουρο είναι, όμως, ότι με το Bartlow’s Dread Machine καταφέρνουν να προσφέρουν στον σύγχρονο gamer μια πρωτοποριακή gaming εμπειρία σε ένα πανέμορφο σκηνικό που λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα τέτοιο μηχανικό arcade game. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα platform shooter όπου μετακινείς τον χαρακτήρα σου στις προκαθορισμένες “ράγες” του μηχανήματος και με το mouse προσπαθείς να πετύχεις τους εχθρούς που έρχονται κατά κύματα, τη στιγμή που και αυτοί μπορούν να μετακινηθούν μόνο στις ίδιες διαδρομές με εσένα. Όπως πάντα, παίζουμε στο πανίσχυρο Lenovo Legion που χρησιμοποιούμε σε όλα τα PC gaming reviews τις τελευταίες εβδομάδες.

bartlows-dread-machine-techgear-review-4.jpg

Στο Bartlow’s Dread Machine αναλαμβάνεις τον ρόλο ενός μυστικού πράκτορα στις ΗΠΑ της εποχής του προέδρου Roosevelt, ο οποίος πέφτει θύμα απαγωγής των…αναρχοσατανιστών. Η αποστολή σου είναι να ακολουθήσεις τα ίχνη τους και να σώσεις τον πρόεδρο, σε ένα ταξίδι που εκτυλίσσεται σε 6 περιοχές των ΗΠΑ, με την κάθε μία από αυτές να ολοκληρώνεται μέσα σε 3 ή 4 πίστες. Οι “παικταράδες” ίσως καταφέρουν να το ολοκληρώσουν μέσα σε λιγότερο από 8 ώρες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται στην αρχή και φυσικά υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας (από very easy μέχρι impossible).

bartlows-dread-machine-techgear-review-7.jpg

Το gameplay δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς δυσκολίας, αφού μετακινείς τον χαρακτήρα όπως επιθυμείς μέσα από τις ράγες και με το mouse μετακινείς τον στόχο για να πετύχεις τους αντιπάλους σου. Χρειάζεται προσοχή στα μονοπάτια που ακολουθείς, διότι κάποια από αυτά οδηγούν σε αδιέξοδο και είναι πολύ εύκολο να “μπλοκάρουν” εκεί τα zombies που κινούνται ταχύτατα. Επίσης, πρέπει να προσέχεις που υπάρχουν σεντούκια που γεμίζουν είτε την ενέργεια σου, είτε τα πυρομαχικά σου. Σχετικά με τα τελευταία, μπορεί να φαίνονται πολλά σαν αριθμός, αλλά στην πορεία διαπιστώνεις ότι χρειάζεται καλύτερη στόχευση και οικονομικότερη χρήση, τόσο για να μην ξεμείνεις, όσο και για να πετύχεις υψηλότερο σκορ στην πίστα που παίζεις. Σημειώστε, επίσης, ότι η πίστα προχωρά ανάλογα με το “καθάρισμα” που έχεις κάνει με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να γυρίσεις πίσω (π.χ. αν θέλεις να περάσεις από το σεντούκι με τα πυρομαχικά).

bartlows-dread-machine-techgear-review-16.jpg

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι ταχύτατος σε βαθμό που να μην προλαβαίνεις να τα σκεφτείς όλα αυτά και απαιτείται σβελτάδα διότι κάθε ένας εχθρός αφήνει πίσω του ένα σακούλι με δολάρια που εξαφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εάν δεν περάσεις από επάνω του να το πάρεις. Αυτά τα χρήματα μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο εκτός πίστας για να αγοράσεις πιο δυνατά όπλα ή άλλο εξοπλισμό που ενισχύει συνολικά την ενέργεια σου, την ταχύτητα, την ακρίβεια κλπ.

bartlows-dread-machine-techgear-review-19.jpg

Στο μεγαλύτερο μέρος του, το Bartlow’s Dread Machine παίζεται σε side-scrolling μορφή, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μετατρέπεται σε top-down ή πλησιάζει πιο κοντά σε flat κατάσταση (σαν να παίζεις Cabal), ενώ υπάρχουν και κάποιες πίστες όπου “οδηγείς” αποφεύγοντας εμπόδια και παράλληλα πυροβολείς τους εχθρούς. Φυσικά, δεν λείπουν τα boss fights στο τέλος κάθε περιοχής. Το Normal επίπεδο δυσκολίας που παίζουμε είναι αρκετά απαιτητικό, χωρίς να σε απογοητεύει οπότε το προτείνουμε για μια πρώτη επαφή. Κρατήστε ότι υπάρχουν αρκετά checkpoints μέσα σε κάθε πίστα, αλλά σε περίπτωση που χάσεις όλες τις ζωές την περνάς πάλι από την αρχή. Επίσης, υπάρχει και co-op mode σε τοπικό multiplayer για να παίζετε παρέα με κάποιον φίλο

bartlows-dread-machine-techgear-review-20.jpg

Τα γραφικά είναι πανέμορφα και αποδίδουν τόσο τον χαρακτήρα των μηχανικών arcade, όσο και αυτόν της εποχής του Μεσοπολέμου, με τρομερή δουλειά στον τομέα του φωτισμού. Οι δημιουργοί έχουν φροντίσει να προσθέσουν αρκετές λεπτομέρειες στο σκηνικό και πινελιές όπως οι τρύπες στον χαρακτήρα σου όταν δέχεται σφαίρες (μιας και είναι κατασκευασμένος από μέταλλο) ή οι σπίθες που βγάζει όταν μειώνεται η ενέργεια του. Η όλη ατμόσφαιρα απογειώνεται και από τον ήχο σε επίπεδο εφέ και μουσικής επένδυσης που φυσικά συμβαδίζουν με την εποχή.

Bartlow’s Dread Machine - [Steam Link]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading