Φυσικοί απέδειξαν ότι η κάπα του Batman είναι παγίδα θανάτου!

Στις 21 Αυγούστου είναι η μεγάλη πρεμιέρα για το "The Dark Knight Rises" και οι απανταχού φανατικοί του Batman (ανεξαρτήτου ηλικίας) δεν κρατιέστε να ξαναδείτε τον υπερήρωα, τα gadgets του, το Batmobile και....την κάπα του, η οποία τον βοηθά να πηδά από ουρανοξύστες και να πετά σε μικρές αποστάσεις με μεγάλη ταχύτητα.

Batman Flying

Δυστυχώς, η πραγματικότητα απέχει πολύ από τη φαντασία και όπως απέδειξαν φυσικοί του University of Leicester σε εργασία τους που εκδόθηκε από το περιοδικό Journal of Special Physics Topics, η κάπα του Batman μάλλον θα ήταν θανάσιμη παγίδα παρά βοήθημα για τις πτήσεις του.

Σύμφωνα με την εργασία (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ), εάν ο Batman πηδήξει από κτίριο ύψους 150m, η κάπα του με διάμετρο 4.7m θα του επέτρεπε να διανύσει 350m με ταχύτητα 109km/h, προτού πέσει στο έδαφος με ταχύτητα περίπου 80km/h. Επομένως, καταλαβαίνει κανείς ότι στην πραγματικότητα θα γινόταν....αλοιφή.

Στα συμπεράσματα τους, οι 4 ερευνητές τονίζουν ότι η κάπα του Batman δεν είναι ενδεδειγμένος τρόπος πτήσης, εκτός αν εφαρμοστεί κάποια μέθοδος απότομης επιβράδυνσης, όπως ένα αλεξίπτωτο ή κάποιο jetpack, αλλά έτσι θα χανόταν η μαγεία και η μαγκιά από τον υπερήρωα.

Ρε παιδιά, μια ταινία είναι, μη μας το χαλάτε...

[via Ubergizmo]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Cinema, Featured, Misc, Science. Bookmark the permalink.

2 Responses to Φυσικοί απέδειξαν ότι η κάπα του Batman είναι παγίδα θανάτου!

  1. Pingback: Καθηγητής μαθηματικών εξηγεί γιατί ο Spider-Man είναι κοντά στην πραγματικότητα [Video]

  2. Εργασία επιπέδου γυμνασίου…