Οι πρώτες συσκευές με Boot to Gecko OS της Mozilla έρχονται στις αρχές του 2013

Mozilla Boot to Gecko

Η Mozilla ανακοίνωσε επίσημα, δια στόματος του CEO Gary Kovacs, ότι οι πρώτες συσκευές με το δικό της mobile λειτουργικό σύστημα Boot to Gecko OS (B2G OS) θα λανσαριστούν στη Βραζιλία μέσω του παρόχου Telefonica στα τέλη του 2012 ή στις αρχές του 2013. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kovacs:

"Είναι μια open-source πλατφόρμα που επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται πλήρως τις εφαρμογές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με web εργαλεία, περιλαμβάνουν ενεργά links και επικοινωνούν μεταξύ τους, όπως δηλαδή συμβαίνει στους web browsers σήμερα, αλλά δεν το συναντάμε στις υπόλοιπες κλειστές πλατφόρμες (iOS, Android, Windows Phone)"

Συνεπώς, στόχος της Mozilla είναι ένα open-source mobile λειτουργικό σύστημα που θα περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά των άλλων κλειστών συστημάτων, το οποίο βασίζεται σε web standards (HTML5, CSS, JavaScript) για τις εφαρμογές (Open Web Apps) και τις λειτουργίες του.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει ένα demo του Boot to Gecko, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτουν οι συσκευές για να το υποστηρίξουν.

Εξάλλου, φήμες θέλουν την LG να είναι μία από τις πρώτες εταιρίες που θα συμμετέχουν στη δημιουργία των πρώτων συσκευών.

[via Ztop]

Loading