Boston Dynamics: Το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas κινείται πλέον πιο φυσικά από ποτέ

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η Boston Dynamics θορυβήθηκε από το πολύ πιο προσιτό και αρκετά ικανό CyberDog της Xiaomi που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά η πασίγνωστη εταιρεία Ρομποτικής αποφάσισε να δημοσιεύσει τώρα μερικά videos για να επιδείξει εκ νέου τις ικανότητες του ανθρωποειδούς ρομπότ Atlas και να μιλήσει για την διαδικασία ανάπτυξης του.

Στο πρώτο video βλέπουμε δύο ρομπότ Atlas να εκτελούν τρομερά εντυπωσιακές γυμναστικές επιδείξεις που μόνο δεδομένες δεν μπορούν να θεωρούνται στον τομέα της Ρομποτικής, άσχετα αν τείνουν να φαίνονται συνηθισμένες λόγω της Boston Dynamics. Οι μηχανικοί της τελευταίας εξηγούν πως αντιμετωπίζουν το Atlas ως ένα ερευνητικό project που τους βοηθά να εξελίσσουν τις τεχνολογίες και τα συστήματα τους, ενώ απαντούν στους κακεντρεχείς που θεωρούν πως τα videos της είναι παραπλανητικά λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μαγικές αυτόνομες κινήσεις των ρομπότ, αλλά για χορογραφίες.

Η πραγματική εξέλιξη του Atlas έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί πλέον να εκτελεί τη χορογραφία του ακόμα και αν υπάρχουν αλλαγές στο περιβάλλον όπου κινείται. Αυτή η ικανότητα δεν ήταν δεδομένη πριν από μερικά χρόνια, διότι πρακτικά το Atlas ήταν “τυφλό”. Τώρα, όμως, αναγνωρίζει πλήρως το περιβάλλον του και προσαρμόζει δυναμικά τις κινήσεις του ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνει από τους αισθητήρες του. Έτσι, οι μηχανικοί δεν χρειάζεται να γράφουν κώδικα για κάθε πιθανό σενάριο και όσοι έχετε παρακολουθήσει παλαιότερα videos θα διαπιστώσετε πως οι κινήσεις είναι πιο φυσικές από ποτέ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading