Bubble Bobble 4 Friends: Το θρυλικό arcade για τη νέα γενιά με δωρεάν DLC [Review]

Λίγα είναι τα παιχνίδια που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τόσο ισχυρό brand name ώστε να τα γνωρίζει κόσμος που μπορεί να μην τα έχει παίξει ποτέ στη ζωή του. Τίτλοι όπως τα Tetris, Bubble Bobble και Double Dragon έχουν “ριζωθεί” στο DNA μας και ειδικά οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία (ας πούμε 35+) τα έχουν συνδυάσει με τα παιδικά τους χρόνια.

Γι’ αυτό υποδέχτηκα με μεγάλη χαρά το Bubble Bobble 4 Friends, το οποίο δημιούργησε η ININ Games με τις ευλογίες της θρυλικής Taito. Το νέο sequel είναι για την ώρα αποκλειστικά διαθέσιμο για το Nintendo Switch (από τις 19 Νοεμβρίου 2019 στην Ευρώπη και από τις 31 Μαρτίου 2020 στις ΗΠΑ) ακολουθώντας την ίδια platform προσέγγιση που αγαπήσαμε στο πρώτο Bubble Bobble του 1986.

bubble-bobble-4-friends-techgear-review-19.jpg

Το Bubble Bobble 4 Friends ξεκινά σε ένα παιδικό δωμάτιο όταν δύο παιχνίδια, ο Bub και ο Bonner ζωντανεύουν για να ανταγωνιστούν το ένα το άλλο. Αυτή είναι η…βασική υπόθεση που ξεπερνάς ταχύτατα για περάσεις στο ζουμί. Οι επιλογές που έχεις είναι είτε να παίξεις το original Bubble Bobble με τις 100 πίστες, τα γραφικά και το gameplay της εποχής, είτε να μεταβείς στη “νέα γενιά” που είναι ελαφρώς διαφορετική.

Συγκεκριμένα, ο παίκτης καλείται να ολοκληρώσει 5 διαφορετικούς κόσμους που περιλαμβάνουν από 10 πίστες και στο τέλος έναν μεγάλο “κακό”. Υπάρχει η δυνατότητα να παίζεις μόνος σου ή/και με έως ακόμη 3 παίκτες. Αφότου ολοκληρώσεις και τους 5 κόσμους, τότε θα πρέπει να τους ξαναπεράσεις όλους ένα χέρι σε πιο δύσκολο mode έτσι ώστε να φτάσεις στις 100 συνεχόμενες πίστες του παιχνιδιού.

bubble-bobble-4-friends-techgear-review-8.jpg

Το gameplay παραμένει όπως το θυμόμαστε. Χειρίζεσαι τον μικρό δράκο σου πετώντας φούσκες για να παγιδεύσεις τα τερατάκια της κάθε πίστας και στην πορεία ξεκλειδώνεις διάφορες ικανότητες (π.χ. μακρινή, γρήγορη, κεραυνούς, βόμβες). Σε αντίθεση με το original, πάντως, θα πρέπει να επιλέξεις πριν ξεκινήσεις τον κόσμο ποια ικανότητα θέλεις να έχεις μαζί σου. Υπάρχουν, επίσης, και τα κλασικά γράμματα για να συμπληρώσεις τη λέξη EXTEND που σου δίνει μια επιπλέον ζωή.

bubble-bobble-4-friends-techgear-review-14.jpg

Όπως σε κάθε arcade παιχνίδι που σέβεται τον εαυτό του, εκτός από τον τερματισμό ο σημαντικότερος στόχος είναι να πετύχεις το υψηλότερο σκορ. Εάν θέλεις να κερδίσεις τους περισσότερους πόντους, τότε θα πρέπει να φροντίζεις να έχεις “ενεργές” όσες πιο πολλές φούσκες γίνεται σε κάθε πίστα πριν βγάλεις από τη μέση και το τελευταίο τερατάκι, ιδανικά να έχεις παγιδευμένα όλα τα τερατάκια μαζί και να τα “σκας” μαζεμένα.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι το Bubble Bobble 4 Friends. Τα γραφικά του απλά και όμορφα, το gameplay είναι κατά 90% πιστό σε αυτό του original (π.χ. μια καινοτομία είναι ότι μπορείς να σκύβεις), επομένως, μπορείς να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου χωρίς να μετανιώνεις για την επιλογή σου. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι ότι αν έχεις παίξει το παλιό, αναπόφευκτα κάνεις συγκρίσεις και σου λείπουν κάποια πράγματα.

bubble-bobble-4-friends-techgear-review-20.jpg

Στο original Bubble Bobble πάλευες να προλάβεις τα power-ups που εμφανιζόταν στην πίστα για λίγη ώρα, έκανες βουτιές “θανάτου” ανάμεσα στα τερατάκια για να ακουμπήσεις την ομπρέλα που πηδούσε μερικές πίστες ή τη διαμαντόπορτα, υπήρχαν “τρύπες” σε πολλές πίστες για να βγαίνεις από το επάνω μέρος ή χοροπηδούσες σε φούσκες για να βγεις από την κάτω πλευρά της πίστας, ενώ “ξέχασαν” να προσθέσουν τον…γκάγκα, το φάντασμα που σε κυνηγούσε αν αργούσες να ολοκληρώσεις την πίστα.

Αρκετά, όμως, με τη ρετρολαγνεία. Το Bubble Bobble 4 Friends είναι μια χαρά για τη σημερινή εποχή που δεν θέλουμε να απογοητεύεται ο gamer, είναι διασκεδαστικό να παίζεις ταυτόχρονα με φίλους ή με τα παιδιά σου, έχει ωραία μουσικούλα και στην τελική, είναι Bubble Bobble ρε φίλε! Το καλύτερο είναι ότι η Taito θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά ένα δωρεάν DLC που περιλαμβάνει περισσότερες πίστες και τον…γκάγκα (Baron Von Blubba είναι η επίσημη ονομασία του).

Loading