Χαμός με τον Dr. Disrespect λόγω αποκαλύψεων για sexting με ανήλικη

Η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Midnight Society έκοψε τους δεσμούς της με τον Guy Beahm, τον δημοφιλή δημιουργό περιεχομένου για video games που είναι γνωστός με το όνομα Dr. Disrespect, μετά από ισχυρισμούς που αφορούν τον εξοστρακισμό του από την πλατφόρμα Twitch το 2020.

Το 2020, η πλατφόρμα streaming Twitch απέβαλε τον Dr. Disrespect λίγο μετά την ανακοίνωση μιας προσοδοφόρας νέας συμφωνίας μαζί του, αλλά δεν σχολίασε το γιατί. Ενώ ο Dr. Disrespect συνέχισε να κάνει streaming στο YouTube τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στις 21 Ιουνίου, ο πρώην υπάλληλος του Twitch, Cody Conners, ισχυρίστηκε στο X (πρώην Twitter) ότι το Twitch διέγραψε τον Dr. Disrespect επειδή "πιάστηκε να κάνει sexting με μια ανήλικη στο τότε υπάρχον προϊόν Twitch whispers". Ο Beahm απάντησε: "Δεν έκανα τίποτα κακό, όλα αυτά έχουν διερευνηθεί και διευθετηθεί, δεν υπάρχει τίποτα παράνομο, δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση και πληρώθηκα".

Αυτοί οι ισχυρισμοί τράβηξαν την προσοχή της Midnight Society, ενός studio ανάπτυξης video games που κατασκευάζει ένα free-to-play "vertical extraction shooter" με την ονομασία Deadrop. Ο Beahm ίδρυσε το στούντιο μαζί με τον Robert Bowling και τον Quinn Delhoyo το 2021. Ο Bowling δήλωσε ότι ήταν "ενήμερος" για τους ισχυρισμούς και ότι "ασχολείται με αυτούς" από το περασμένο Σάββατο, ενώ το studio εξέδωσε επίσημη απάντηση για το θέμα και έκοψε τους δεσμούς με τον Beahm το απόγευμα της Δευτέρας.

"Το βράδυ της Παρασκευής λάβαμε γνώση ενός ισχυρισμού εναντίον ενός από τους συνιδρυτές μας, του Guy Beahm ή αλλιώς Dr. Disrespect. Υποθέσαμε ότι είναι αθώος και αρχίσαμε να μιλάμε με τα εμπλεκόμενα μέρη. Και προκειμένου να διατηρήσουμε τις αρχές και τα πρότυπα μας ως studio και ως άτομα, έπρεπε να δράσουμε", αναφέρει μια δήλωση που δημοσίευσε η Midnight Society στο X. "Για το λόγο αυτό, τερματίζουμε αμέσως τη σχέση μας με τον Guy Beahm. Αν και αυτά τα γεγονότα είναι δύσκολο να τα ακούσουμε και ακόμα πιο δύσκολο να τα αποδεχτούμε, είναι καθήκον μας να ενεργήσουμε με αξιοπρέπεια για λογαριασμό όλων των εμπλεκόμενων ατόμων, ειδικά των πενήντα πέντε προγραμματιστών και των οικογενειών που έχουμε απασχολήσει μαζί με την κοινότητα των παικτών μας".

Προς το παρόν, η Midnight Society δεν έχει σχολιάσει περαιτέρω για το πώς όλα αυτά θα επηρεάσουν την ανάπτυξη του Deadrop. Εν τω μεταξύ, η κατάσταση με τους ισχυρισμούς εναντίον του Beahm βρίσκεται σε εξέλιξη.

Loading