Twitch: Οριστικό ban στον Dr. Disrespect

Η εποχή του Dr. Disrespect (Guy Beahm), ένας από τους διασημότερους game streamers στην πλατφόρμα Twitch, έφτασε στο τέλος της και μάλιστα με έναν εντελώς ξαφνικό τρόπο. Η πλατφόρμα τοποθέτησε οριστικά τον Dr. Disrespect στη μαύρη λίστα, διέγραψε το υλικό του, τον αφαίρεσε από τους συνεργάτες της και επιστρέφει στους υπόλοιπους χρήστες τα ποσά που είχαν πληρώσει για συνδρομές στο κανάλι του.

Η Twitch (ανήκει στην Amazon) δεν έχει αποκαλύψει για ποιο λόγο προχώρησε σε τόσο δραστικά μέτρα, αλλά φαίνεται ότι έχει συμβεί κάτι πολύ χοντρό. Ήδη η Shannon Plante (ShannonZKIller) επικαλείται δικές της πηγές και αναφέρει ότι το θέμα που προέκυψε είναι εξαιρετικά σοβαρό, και σημειώνει πως ο Dr. Disrespect τελείωσε όχι μόνο από το Twitch, αλλά από οποιαδήποτε πλατφόρμα streaming.

Η μοναδική ποινή που είχε επιβληθεί στον Dr. Disrespect στο παρελθόν ήταν πέρυσι επειδή είχε πραγματοποιήσει ζωντανή μετάδοση από δημόσια τουαλέτα κατά τη διάρκεια της E3 2019. Παρά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, ο Dr. Disrespect ήταν ένα από τα βαριά χαρτιά της Twitch, τον είχε κλείσει με αποκλειστικό συμβόλαιο ύψους $10 εκατ. το χρόνο και αρκετές φορές έκανε τα στραβά μάτια σε διάφορα ζητήματα, όπως όταν υποστήριζε και διέδιδε αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό.

Ποιος ξέρει, ίσως η αλλαγή στάσης της πλατφόρμας να οφείλεται και στη γενικότερη κατακραυγή κατά των μέσων μαζικής δικτύωσης για την παθητική στάση τους σε διάφορα ζητήματα. Αρκεί να δείτε τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες με το μποϊκοτάζ της Facebook

[via]

Loading