Chat Lock: Τώρα μπορείς να κλειδώνεις συνομιλίες με passcode στο WhatsApp

Μία ακόμη νέα λειτουργία στην υπηρεσία WhatsApp για την ενίσχυση της ιδιωτικότητας των χρηστών, με τη Meta να ανακοινώνει επίσημα το Chat Lock που επιτρέπει στους χρήστες να «κλειδώνουν» συγκεκριμένες συνομιλίες πίσω από κάποιο passcode, αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικό αποτύπωμα.

Η Meta εξηγεί στο επίσημο blog της υπηρεσίας πως οι κλειδωμένες συνομιλίες θα αφαιρούνται από την κεντρική λίστα των συνομιλιών και θα παραμένουν κρυμμένες σε έναν ξεχωριστό φάκελο που προστατεύεται από password. Επίσης, οι χρήστες δεν θα βλέπουν previews των μηνυμάτων που έρχονται σε αυτές τις κρυμμένες συνομιλίες στις ειδοποιήσεις τους, ούτε θα αποθηκεύονται αυτόματα τα αρχεία media που διαμοιράζονται μέσα σε αυτές.

Η διαδικασία απόκρυψης μιας συνομιλίας (είτε απλής, είτε ομαδικής) γίνεται πατώντας επάνω στο όνομα της για να εμφανιστεί το μενού των ρυθμίσεων της και εκεί θα δείτε τη νέα επιλογή Chat Lock. Φυσικά, θα υπάρχει η δυνατότητα να αποσύρεις το κλείδωμα όποτε το επιθυμείς.

Το λανσάρισμα του Chat Lock γίνεται σταδιακά και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες έως ότου το δείτε στις συσκευές σας (Android και iOS).

[WhatsApp]

Loading