up_icon
HUAWEI Software

Choice SDK: Το νέο εργαλείο που αναπροσαρμόζει εφαρμογές για το Huawei AppGallery

15 Απριλίου 2021 Techgear Team

Choice SDK: Το νέο εργαλείο που αναπροσαρμόζει εφαρμογές για το Huawei AppGallery

Η Huawei ανακοίνωσε ότι η bluesource κατασκεύασε μία μέθοδο ανοικτού κώδικα που προσαρμόζει GMS εφαρμογές για το AppGallery, χωρίς να χρειάζεται να επανασχεδιαστούν ειδικά για το κατάστημα εφαρμογών της Huawei.

Το εργαλείο, το οποίο ονομάζεται Choice SDK, διευκολύνει τους παρόχους εφαρμογών να μεταμορφώσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές τους που χτίστηκαν σε GMS και Firebase σε εφαρμογές που μπορούν να λειτουργήσουν σε περιβάλλον HMS. Αυτό εξοικονομεί κόστος και χρόνο που θα έπρεπε να αφιερώσουν οι προγραμματιστές στην ανάπτυξη εφαρμογών και τελικά επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία συμβατότητας.

Το AppGallery αναπτύχθηκε τάχιστα και είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη αγορά εφαρμογών στον κόσμο με 530 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAUs), σημειώνοντας ετήσια αύξηση στην Ευρώπη της τάξεως του 61,5%, αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 42 εκατομμύρια χρήστες. Η πλατφόρμα έχει αυξήσει τον αριθμό των εγγεγραμμένων προγραμματιστών σε 2,3 εκατομμύρια, (+77% σε σχέση με πέρσι) ενώ πλέον μετρά 300.000 προγραμματιστές εκτός Κίνας. Υπάρχουν επί του παρόντος 120.000 εφαρμογές ενσωματωμένες στο HMS Core, μια αύξηση της τάξεως του 118% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η bluesource σχεδίασε αρχικά το Choice SDK ως ενδιάμεση λύση για τη Raiffeisen Bank στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βοηθήσει την αυστριακή τράπεζα να κάνει τις εφαρμογές της διαθέσιμες στους χρήστες της Huawei. Το εργαλείο, το οποίο βασίζεται στην εμπειρία της bluesource στην αναπροσαρμογή εφαρμογών για πολλές επιχειρήσεις, έκτοτε διατίθεται ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, έτσι ώστε άλλα brands και προγραμματιστές να μπορούν να προσαρμόζουν τις εφαρμογές τους ταχύτερα, ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά.

Ο Dietmar Pucher, Γενικός Διευθυντής της Raiffeisen Digital GmbH δήλωσε: 

Στον τραπεζικό κλάδο, η ασφάλεια είναι πάντα ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που εξετάζουμε στην ανάπτυξη λογισμικού. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς οι πελάτες μας να χρησιμοποιούν μόνο ασφαλείς και δοκιμασμένες εφαρμογές και λογισμικό στα smartphones τους και εμείς να διασφαλίζουμε ότι οι συναλλαγές πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα.

Όπως δήλωσε ο Martin Sprengseis-Kogler, Managing Partner της bluesource.

Πολλές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο AppGallery, αλλά πιστεύουν ότι για να γίνει αυτό θα χρειαστούν πολλοί πόροι. Με το Choice SDK δημιουργήσαμε έναν απλό αυτόνομο διακόπτη που αφαιρεί την πολυπλοκότητα από τη διαδικασία και επιτρέπει στα brands να προσαρμόζονται γρήγορα και οικονομικά και να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο νέο περιβάλλον. Είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να βοηθήσουμε κορυφαίες διεθνείς εταιρείες -ιδίως από τον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα- να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους στο οικοσύστημα HMS της Huawei και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε περισσότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διευκολύνοντας τη διάθεση των εφαρμογών τους.

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη τον μηχανισμό της bluesource προκειμένου να διασφαλίσουν την παρουσία τους στο AppGallery, μεταξύ των οποίων και ο ORF (εθνικός τηλεοπτικός οργανισμός της Αυστρίας), οι mobile τραπεζικές εφαρμογές της Raiffeisen, ο Αυστριακός Ομοσπονδιακός Σιδηρόδρομος ÖBB, το Αυστριακό Ταχυδρομείο και η αυστριακή εφαρμογή αναζήτησης προσφορών Aktionsfinder. Περισσότερες από 60 επιχειρήσεις έχουν συνεργαστεί με το bluesource για να επωφεληθούν από την τεχνολογία του και να διασφαλίσουν την επιτυχημένη μεταφορά των εφαρμογών τους στο AppGallery. Το Choice SDK έρχεται να προστεθεί σε ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που αναπτύχθηκαν από την Huawei για να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να αναβαθμίσουν και να αναπροσαρμόσουν τις εφαρμογές τους για το οικοσύστημα HMS.

Ο Georg Hanschitz, Επικεφαλής Ανάπτυξης Οικολογικών Συσκευών, Huawei Consumer Group Αυστρίας, είπε:

Η καινοτομία ανοιχτού κώδικα είναι κομβικής σημασίας και η περίπτωση του Choice SDK καταδεικνύει τι επιτυγχάνεται όταν υπάρχει συνεργασία και θετική νοοτροπία. Αυτή η λύση θα βοηθήσει τους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο να αναβαθμίσουν οποιαδήποτε εφαρμογή που σχετίζεται με το GMS ή το Firebase για το AppGallery. Θέλω να ευχαριστήσω τη bluesource για την αφοσίωσή της. Είμαστε περήφανοι που αυτό το εργαλείο ανοιχτού κώδικα έχει κατασκευαστεί στην Αυστρία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν και είναι εύκολο να ενσωματωθεί - σε οποιοδήποτε είδος εφαρμογών Android σε όλο τον κόσμο.

Το Choice SDK είναι διαθέσιμο για download στον παρακάτω σύνδεσμο: https://github.com/bluesource/ChoiceSDK

Σημειώσεις

1. To Choice SDK χρησιμοποιεί τη γλώσσα προγραμματισμού Kotlin, οπότε αφορά τους παρόχους των οποίων οι εφαρμογές έχουν γραφτεί σε Java ή Kotlin (πράγμα που ισχύει για την πλειονότητα των εφαρμογών Android)

2. To Choice SDK γλιτώνει τους προγραμματιστές από το λεγόμενο “boilerplate work”, τον χρόνο δηλαδή που θα χρειάζονταν για να γράψουν εντολές "if else checks", για να αποφασίζει η εφαρμογή αν πρέπει να πατάει σε HMS ή GMS όταν βρίσκεται σε λειτουργία.

3. Το Choice SDK είναι πιο αποτελεσματικό για τους παρόχους περιεχομένου που σχεδιάζουν τις εφαρμογές τους εξαρχής σε Java/Kotlin, καθώς εκείνοι μπορούν με ένα απλό “drag & drop” να αντλούν από τον κατάλογο του εργαλείου τα GMS/HMS kits που χρησιμοποιούνται περισσότερο.

4. To Choice SDK είναι ανοιχτού κώδικα, επομένως ο πάροχος μπορεί να ελέγξει τα περιεχόμενα, να αντιγράψει και να προσαρμόσει το εργαλείο στις ανάγκες του και να συνεισφέρει.

Όσο περισσότεροι προγραμματιστές αντιληφθούν την ύπαρξη αυτού του εργαλείου, τόσο περισσότερο θα βοηθήσουν και θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξή του, καλύπτοντας περισσότερες ανάγκες και δημιουργώντας περισσότερα kits.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία τρίτων κατασκευαστών που γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι προγραμματιστές Android, όπως το Timber και το Retrofit. Είναι τόσο δημοφιλή που το Google τους έδωσε την ονομασία που έχουν σήμερα.

Το Choice SDK έχει τη δυνατότητα να γίνει το πιο δημοφιλές third party εργαλείο για όλους τους παρόχους περιεχομένου που θέλουν να εισέλθουν στο οικοσύστημα της Huawei εξοπλίζοντας την εφαρμογή τους με μια G+H λύση.

HUAWEI AppGallery - η πλατφόρμα εφαρμογών του μέλλοντος

Το HUAWEI AppGallery είναι ένα ανοιχτό κατάστημα εφαρμογών που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και ασφάλεια των χρηστών και παρέχει ποικιλία premium και τοπικών εφαρμογών. Η HUAWEI συνεχίζει δυναμικά να επενδύει στο οικοσύστημα αυτό, πιστή στο όραμά της να αναπτύξει μία πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα, ευέλικτη, ασφαλή και πλήρη επιλογών. Από το λανσάρισμα του τον Απρίλιο του 2018, το HUAWEI AppGallery έχει αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς, μετρώντας αυτή τη στιγμή πάνω από 530 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 170 χώρες παγκοσμίως. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, καταγράφηκαν συνολικά 384,4 δισεκατομμύρια downloads μέσω του AppGallery, ενώ η HUAWEI σύναψε συνεργασίες με 2,3 εκατομμύρια προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Απολύτως ασφαλές για τους χρήστες, τοποθετώντας την ιδιωτικότητά τους σε απόλυτη προτεραιότητα, φιλοξενεί γνωστές και δημοφιλείς εφαρμογές από όλο τον κόσμο, και φιλοδοξεί να αναπτυχθεί περαιτέρω για να προσφέρει τις πιο επαναστατικές και καινοτόμες εφαρμογές στους καταναλωτές του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσο η πλατφόρμα αναπτύσσεται και μέχρι να γίνει πλήρης επιλογών, οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν τις εφαρμογές που δεν διατίθενται ακόμα μέσω AppGallery χρησιμοποιώντας το Petal Search. το οποίο διατίθεται μέσω του AppGallery, και είναι απόλυτα ασφαλές για τον χρήστη, σέβεται την ιδιωτικότητά του και δεν εκθέτει τη συσκευή σε κακόβουλο λογισμικό.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

HUAWEI Mate X3: Επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας με δορυφόρο

17 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Για την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση της HUAWEI όπου θα παρουσιαστούν η νέα σειρά HUAWEI P60 και το νέο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας με ονομασία HUAWEI Mate X3. Μέχρι στιγμής ...

HUAWEI P60 Series και HUAWEI Mate X3 παρουσιάζονται επίσημα στις 23 Μαρτίου

14 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Ο κύβος ερρίφθη για την επόμενη ναυαρχίδα της HUAWEI, καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει στην επίσημη παρουσίαση της σειράς HUAWEI P60 στις 23 Μαρτίου 2023 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ...

HUAWEI FreeBuds 5i Review: Κορυφαία value-for-money επιλογή για κάθε χρήστη

13 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Η εκτόξευση της HUAWEI προς την κορυφή των κατασκευαστών smartphones διεκόπη βάναυσα από τότε που μπήκε στο μάτι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, άσχετα η η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη να καινοτομεί και να παρουσιάζει ...

Ξεχωριστές προσφορές τεχνολογίας από τη HUAWEI για την Ημέρα της Γυναίκας

09 Μαρτίου 2023 Techgear Team

H HUAWEI τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα μνήμης των ιστορικών αγώνων και θυσιών των γυναικών για τα δικαιώματα τους, με μοναδικές προσφορές που συνδυάζουν την σύγχρονη, έξυπνη τεχνολογία με την...

Κυρίαρχη η παρουσία της Huawei στο ΜWC 2023

06 Μαρτίου 2023 Techgear Team

Μια καθηλωτική εμπειρία που ενσωματώνει όλη την πρωτοποριακή, καινοτόμα τεχνολογία, το οικοσύστημα και τα κορυφαία προϊόντα της Huawei είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Huawei, στο...

HUAWEI: Ξεκίνησε τις δοκιμές για έναν νέο δικό της επεξεργαστή

17 Φεβρουαρίου 2023 Christos Elpidis

Πολλαπλασιάζονται οι φήμες και οι διαρροές που θέλουν τη HUAWEI να ετοιμάζει δυναμικό comeback στον τομέα των ημιαγωγών, παρά τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις από ΗΠΑ μεριά. Η εταιρεία λέγεται ότι έχει ...

HUAWEI Watch GT3 Gold και Elite Edition, το τέλειο δώρο για το ταίρι σου!

10 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Το έθιμο του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου κρατάει χρόνια και στη χώρα μας ως μια ακόμη αφορμή για να εκφράσεις την αγάπη σου στον ή στην σύντροφο σου. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερος ...

HUAWEI: Γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο με μια ακαταμάχητη προσφορά

06 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Γιατί να μην γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα δώρο που διαρκεί; Η HUAWEI ετοίμασε για εσάς μια ξεχωριστή προσφορά!: Τα εντυπωσιακά κομψά και ανθεκτικά smartwatches ΗUAWEI Watch GT3, σε ...

HUAWEI P60 Series: Παρουσίαση τον Μάρτιο, παρά τα νέα προβλήματα

06 Φεβρουαρίου 2023 Christos Elpidis

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίζει να βάζει μεγάλα εμπόδια στη HUAWEI με σκοπό να την απομονώσει πλήρως όχι μόνο από την κατηγορία των smartphones, αλλά και από άλλες προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες ...

HUAWEI: Νέο, ακόμα πιο ισχυρό εμπάργκο από τις ΗΠΑ

31 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Βλέποντας τη HUAWEI να ανεβάζει τα νούμερα της στην κατηγορία των smartphones και να βρίσκει σιγά σιγά τρόπους να επανέλθει πλήρως προσφέροντας στους χρήστες τις τελευταίες τεχνολογίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ...

Loader
please wait
techgear_icon