Chrome 66: Διαθέσιμη η τελική έκδοση με καθολικό μπλοκάρισμα των autoplay video/audio

Διαθέσιμη από σήμερα η τελική έκδοση του Chrome 66 για Windows PC, Mac, Linux και Android, η οποία φέρνει μαζί της, μεταξύ άλλων, την πολυπόθητη λειτουργία καθολικού μπλοκαρίσματος των autoplay videos και ήχών, αρκεί βέβαια να μην συμπεριλαμβάνονται στις "εξαιρέσεις" της εταιρείας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Google προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες από την έκδοση Chrome 64 με τη διαφορά ότι μέχρι σήμερα αποφάσιζε ο χρήστης για τις ιστοσελίδες που θα επιτρέπεται να του παρουσιάζουν τέτοιου είδους διαφημίσεις. Με τη σημερινή έκδοση, ωστόσο, σταματά καθολικά και εξαρχής η αναπαραγωγή τέτοιου είδους υλικού.

Παρόλα αυτά, αν ο χρήστης επισκέπτεται συχνά ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν autoplay video/audio ή αν τις έχει καρφιτσωμένες στη home page του Chrome browser, τότε δεν θα ισχύει ο αυτόματος περιορισμός της Google και θα εξακολουθήσει να υφίσταται η ενόχληση.

Επιπλέον, οι χρήστες του Chrome 66 σε Windows θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση που ο κώδικας μιας third-party εφαρμογής κρασάρει τον web browser, έτσι ώστε να τους ενθαρρύνει να τις απεγκαταστήσουν, ενώ έχει προστεθεί η επιλογή εμφάνισης και εξαγωγής όλων των αποθηκευμένων passwords.

Loading