Chrome 78: Δες όλες τις ιστοσελίδες σε dark mode με αυτόν τον τρόπο

Αν έχετε πάθει ψύχωση με το dark mode και δεν θέλετε να περιμένετε πότε θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα η κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε, τότε θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέρουσα τη νέα λειτουργία που έφερε στα flags η έκδοση Chrome 78. Η Google ξεκίνησε τη διανομή του νέου update για τον δημοφιλή web browser σε Windows, macOS, Linux, Android και iOS, η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει τη δυνατότητα για “forced dark mode” σε όλες τις ιστοσελίδες που ανοίγεις μέσα από αυτόν.

techgear-forced-dark-mode-1.jpg

Σημειώστε, βέβαια, ότι για την ώρα πρόκειται για μια πειραματική ρύθμιση που ενδεχομένως να “χαλάσει” την εμφάνιση των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε. Με μια πρώτη ματιά, πάντως, στο techgear.gr η εικόνα είναι αρκετά καλή. Εάν θέλετε να το ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να αναβαθμίσετε τον Chrome browser στην έκδοση 78 και στη συνέχεια να επισκεφθείτε αυτή τη διεύθυνση chrome://flags/#enable-force-dark. Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε την ενεργοποίηση ή και να παίξετε με τα διάφορα είδη dark mode. Εάν δεν σας αρέσει, μπορείτε πάντοτε να επιστρέψετε στην αρχική εμφάνιση.

techgear-tab-hover-cards.jpg

Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία που φέρνει ο Chrome 78 είναι τα Tab Hover Cards. Στο εξής αν αφήνετε για λίγο τον κέρσορα του mouse επάνω στην καρτέλα θα σας εμφανίζεται σαν pop-up μια καρτέλα για να γνωρίζετε ποια ιστοσελίδα είναι ανοικτή στο συγκεκριμένο tab, κάτι που σίγουρα χρειάζονται όσοι έχουν ανοικτές ταυτόχρονα πολλές καρτέλες.

Στο κομμάτι της ασφάλειας, η Google έχει προσθέσει το νέο εργαλείο Password Checkup, το οποίο σε ενημερώνει αυτόματα σε περίπτωση που κάποιο από τα αποθηκευμένα passwords σου έχει συμπεριληφθεί σε κάποια διαρροή. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με μια επίσκεψη σε αυτήν τη διεύθυνση chrome://flags/#password-leak-detection.

Οι πειραματισμοί δεν τελειώνουν, όμως στο dark mode. Μπορείτε πλέον να παίξετε με την εμφάνιση της νέας καρτέλας που ανοίγετε, αλλάζοντας το μενού, το θέμα και το χρώμα της. Τις επιλογές θα τις δείτε ενεργοποιώντας τα ακόλουθα flags: chrome://flags/#ntp-customization-menu-v2 και chrome://flags/#chrome-colors.

Loading