Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Counterpoint Research για το τρίτο τρίμηνο του 2018 στην αγορά των smartphones. Η Samsung εξακολουθεί να ηγείται των κατασκευαστών σε αποστολές σε παγκόσμιο επίπεδο με ποσοστό 19%, ενώ ακολουθεί η Huawei με 14% (συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις της Honor) και η Apple με 12%. Εντυπωσιακή, ωστόσο, είναι η ανάπτυξη της HMD Global, η οποία παρουσιάζει άνοδο 73% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017!

Να αναφέρουμε ότι συνολικά η αγορά των smartphones παρουσίασε πτώση 5% σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Samsung κατέλαβε την πρωτιά σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή / Αφρική, η Apple στις ΗΠΑ και η Oppo στην Ασία. Η Huawei καθιερώθηκε στη δεύτερη θέση τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και ξεχωριστά στις αγορές της Κίνας (σε ισοπαλία με τη Vivo) και στη Μέση Ανατολή / Αφρική, με τις αποστολές της να έχουν αυξηθεί κατά 33% σε σύγκριση με πέρυσι.

Να πούμε, επίσης, ότι το ποσοστό της Apple παρέμεινε εκεί που ήταν, όπως και ο αριθμός των αποστολών που πραγματοποίησε, επομένως, το κοινό της παραμένει ιδιαίτερα πιστό.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ανάλυση εδώ.

Advertisements