Creative SXFI TRIO: Τεχνολογία SXFI σε ενσύρματα ακουστικά [Review]

Θα έχετε παρατηρήσει ότι η πλειοψηφία των ακουστικών που δοκιμάζουμε κατά καιρούς ανήκουν στην κατηγορία των ασύρματων, είτε μιλάμε για headphones είτε για earbuds. Η στροφή σε ασύρματες λύσεις είναι λογική λόγω της σχεδόν οριστικής “αποβολής” της υποδοχής 3.5mm από τις φορητές συσκευές, αλλά και για το γεγονός ότι τα ασύρματα ακουστικά προσφέρουν μια σαφέστατα πιο άνετη χρήση όταν κινείσαι σε εξωτερικούς χώρους ή όταν αθλείσαι.

Παρόλα αυτά, η Creative Technology δεν έχει παρατήσει τα ενσύρματα ακουστικά και μάλιστα προχώρησε σε ενσωμάτωση της τεχνολογίας Super X-Fi Gen2 στα Creative SXFI TRIO που έχουμε στα χέρια μας. Προτού ξεκινήσουμε με τις εντυπώσεις μας από τα ακουστικά, να σημειώσουμε ότι το “καλώδιο” δεν αποτελεί ένδειξη φθηνότερης λύσης, καθώς κοστίζουν περισσότερο από πολλές ασύρματες προτάσεις, ενώ η σύνδεση τους γίνεται μέσω υποδοχής USB Type-C για να είναι συμβατά με όλες τις σύγχρονες συσκευές. Φυσικά, μπορείτε να τα συνδέσετε σε υποδοχή 3.5mm με τον αντίστοιχο αντάπτορα.

creative-sxfi-trio-techgear-review-2.jpg

Από πλευράς κατασκευής δεν έχουμε να πούμε πολλά, αφού μοιάζουν με όλα τα κλασικά ακουστικά παλαιού τύπου, δηλαδή “κορδόνι” με τα κουμπιά διαχείρισης στην αριστερή πλευρά. Τα earbuds, πάντως, είναι πολύ εξελιγμένα και ουσιαστικά είναι ίδια με αυτά των Aurvana TRIO Wireless που αναλύσαμε πριν από μερικές εβδομάδες με υβριδικό triple-driver σύστημα.

Όλη η ιστορία είναι και πάλι η τεχνολογία Super X-Fi, με τη δεύτερη γενιά της να προσφέρει μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ακρόασης και δυνατότητα βελτιστοποίησης του ήχου που φτάνει στα αυτιά σου μέσω των ρυθμίσεων που μπορείς να κάνεις από την αντίστοιχη εφαρμογή. Όσοι έχετε φορέσει ακουστικά τεχνολογία SXFI γνωρίζετε πολύ καλά την κορυφαία ποιότητα που προσφέρουν, ενώ όσοι δεν είχατε την ευκαιρία, σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Παρακολουθείς ταινία και νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα, ακούς μουσικής και αντιλαμβάνεσαι κάθε συχνότητα με απόλυτη δύναμη και καθαρότητα σαν σε συναυλία ή στούντιο ηχογράφησης, με τρομερά βαθιά και γεμάτα μπάσα παρότι φοράς ακουστικά “ψείρες”, ενώ στις συνομιλίες και τις τηλεδιασκέψεις γίνεται βελτιστοποίηση του ήχου για μια εξαιρετικά φυσική απόδοση σαν να έχεις τον συνομιλητή δίπλα σου. Σημειώστε ότι η επεξεργασία του ήχου γίνεται με τη βοήθεια του ενσωματωμένου Super X-Fi UltraDSP chip απευθείας από τα ακουστικά και όχι από τη συσκευή που χρησιμοποιείς.

creative-sxfi-trio-techgear-review-4.jpg

Όπως συμβαίνει με όλα τα ενσύρματα ακουστικά, έτσι και με τα Creative SXFI TRIO απλά τα κουμπώνεις στην υποδοχή USB Type-C και τα χρησιμοποιείς χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια. Παρόλα αυτά, αν θες πραγματικά να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητές τους, καλό θα είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή SXFI για να προχωρήσεις σε ορισμένες παραμετροποιήσεις ανάλογα με τα γούστα σου. Καταρχάς, μπορείς να δημιουργήσεις ένα προσωπικό προφίλ φωτογραφίζοντας το πρόσωπο και το κάθε αυτί ξεχωριστά, ούτως ώστε το σύστημα της Creative να προσαρμόσει κατάλληλα τον ήχο για την “κατασκευή” σου. Καλό θα είναι να έχεις κάποιον συνεργό δίπλα σου για να βγάλει τις φωτογραφίες προκειμένου να τελειώνεις γρήγορα με τη διαδικασία. Στα θετικά της δημιουργίας προφίλ συμπεριλαμβάνεται η αποθήκευση των προσωπικών ρυθμίσεων, άσχετα από τη συσκευή που χρησιμοποιείς, επομένως, αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην αρχή.

creative-sxfi-trio-techgear-review-6.jpg

Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή SXFI σου δίνει πολλές επιλογές για να προσαρμόσεις τις συχνότητες του equalizer όπως επιθυμείς, καθώς η τεχνολογία SXFI ναι μεν κάνει θαύματα, ωστόσο, σε κάποια είδη μουσικής μπορεί να ακούτε περισσότερο βάθος απ’ ό,τι ενδεχομένως θα θέλατε. Υπάρχουν πολλά έτοιμα pre-sets αν δεν θέλετε να παίζετε με κάθε μπάντα ξεχωριστά και σε γενικές γραμμές, θα καταλήξετε εύκολα σε 2-3 που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σας για πολλά είδη μουσικής, ταινίες και gaming. Φυσικά, υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης του SXFI, αλλά και πάλι προτείνουμε να ασχοληθείτε για να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία. Στο θέμα της έντασης, είναι από τα λίγα ακουστικά αυτού του τύπου που έχουμε φορέσει και “κουφαθήκαμε”. Στην πλειοψηφία των ακουστικών που δοκιμάζουμε τα φτάνουμε στο τέρμα, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, αλλά στα Creative SXFI TRIO δεν αντέχεται με τίποτα και είσαι καλυμμένους στα περισσότερα σενάρια με την ένταση λίγο πάνω από το 60%. Να αναφέρουμε, επίσης, ότι τα Creative SXFI TRIO υποστήριζουν ήχο 7.1 για να απολαμβάνεις ταινίες με surround sound, ενώ η ενσύρματη σύνδεση εξασφαλίζει ότι δεν έχεις καμία καθυστέρηση στη μετάδοση του ήχου, κάτι που σαφέστατα ενδιαφέρει τους gamers.

creative-sxfi-trio-techgear-review-5.jpg

Στα μειονεκτήματα καταγράφουμε ότι δεν ενδείκνυται η χρήση τους για προπόνηση, κυρίως λόγω του καλωδίου, τη μηδαμινή απομόνωση του ήχου προς το περιβάλλον (αν ανεβάσεις την ένταση το “τσίκι-τσίκι” ακούγεται έντονα στους άλλους), την ευθραστότητα του καλωδίου και…την τιμή τους.

Τα Creative SXFI TRIO είναι διαθέσιμα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας στα €129.99.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading