D Free: Νέα φορετή συσκευή σε ενημερώνει ότι σύντομα θα πρέπει να πας στην τουαλέτα [Video]

d-free

Η Triple W είναι μια start-up που έστησαν Ιάπωνες στην Καλιφόρνια και σύντομα θα ζητήσει τη χρηματοδότηση του κοινού μέσα από την πλατφόρμα Indiegogo για μια ιδιαίτερη και σίγουρα πρωτότυπη φορετή συσκευή. Ο λόγος για το D Free, το οποίο (σύμφωνα με τους δημιουργούς) αντιλαμβάνεται την κίνηση των εντέρων και προειδοποιεί τον χρήστη ότι σε 10 λεπτά θα χρειαστεί να επισκεφθεί την τουαλέτα.

Το D Free τοποθετείται κοντά στο στομάχι και επικοινωνεί με την αντίστοιχη εφαρμογή του smartphone για να εμφανίζει τις ειδοποιήσεις στον χρήστη. Οι αισθητήρες της συσκευής αναγνωρίζουν οποιαδήποτε κίνηση ή πρήξιμο στα έντερα και στέλνει ειδοποίηση ότι σε περίπου 10 λεπτά καλό θα είναι να έχει βρει μια τουαλέτα. Επίσης, η καταγραφή της κινητικότητας γίνεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και με τον καιρό μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη για πιο ακριβή ενημέρωση.

d-free_1

Μπορεί να μοιάζει με αστείο, ωστόσο, η Triple W πιστεύει ότι πρόκειται για μια συσκευή που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε άτομα με κινητικά προβλήματα, με ακράτεια ή γενικότερα με εντερικά προβλήματα, αλλά και σε κέντρα αποκατάστασης, γηροκομεία, νοσοκομεία κλπ. για να αποτρέπουν ενδεχόμενα ατυχήματα. Επιπλέον, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από γονείς σε μικρά παιδιά για να μην έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

d-free_2

Η καμπάνια στο Indiegogo θα ξεκινήσει το Μάιο και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο σε ΗΠΑ και Ιαπωνία με αρχική τιμή τα $200. Ωστόσο, αργότερα φιλοδοξούν να ρίξουν το κόστος στα $50.

[via]

Loading