Discord: Επαναπροσδιορίζεται ως πολύπλευρη πλατφόρμα επικοινωνίας, όχι μόνο για gaming

Το Discord καθιερώθηκε την τελευταία πενταετία ως μια πλατφόρμα επικοινωνίας για gamers, αλλά και εσχάτως για live-streaming μέσω του Go Live, παρόλα αυτά, οι δημιουργοί του θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να αποτινάξουν την ταμπέλα του gaming από επάνω του και να το επαναλανσάρουν ως μια πλήρη πλατφόρμα επικοινωνίας για τον οποιονδήποτε.

Όπως συνέβη με σχεδόν όλες τις αντίστοιχες πλατφόρμες messaging, το Discord είδε τα νούμερα του να αυξάνονται εκθετικά λόγω της πανδημίας τους κορωνοϊού και πλέον καταγράφει περισσότερους από 100 εκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να προσθέσουν νέα στοιχεία στην πλατφόρμα, να επεκτείνουν τους servers τους και γενικότερα να δώσουν περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης των καναλιών επικοινωνίας για τους χρήστες, γεγονός που το διαφοροποιεί από αρκετούς ανταγωνιστές του.

Η ομάδα του Discord βελτιώνει διαρκώς διάφορους τομείς της πλατφόρμας και αναγνωρίζει ότι οι χρήστες δεν το χρησιμοποιούν αποκλειστικά για συζητήσεις που αφορούν το gaming. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να πείσει και τους “μη-gamers” πως έχει να τους προσφέρει μια πολύπλευρη εμπειρία επικοινωνίας εφάμιλλη των άλλων υπηρεσιών.

[Discord]

Loading