Η Disney έγινε αφεντικό των X-Men, του Hulu και όλου του περιεχομένου της 21st Century Fox

Μετά από 1 χρόνο διευθέτησης όλων των λεπτομερειών και ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές για να δώσουν το πράσινο φως, η Disney ολοκλήρωσε την εξαγορά της 21st Century Fox (έναντι $52 δισ.) και αποκτά τον πλήρη έλεγχο των studios της, το 30% στην υπηρεσία streaming Hulu, αλλά και την Fox Television Group. Παρά την εξαγορά, να σημειωθεί ότι τα Fox News και Fox Sports θα παραμείνουν ανεξάρτητα στις ΗΠΑ.

Αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον της Disney επικεντρώνεται κυρίως στον κατάλογο ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών της 20th Century Fox, καθώς και του ποσοστού της στο Hulu. Η εταιρεία ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της δικής της streaming πλατφόρμας Disney+ και βάζει πλέον στη συλλογή της σπουδαία franchises όπως οι X-Men. Σύμφωνα με το Vanity Fair, αυτή τη στιγμή η Disney έχει στα χέρια της περίπου το 40% της αγοράς χωρίς καν να έχει ξεκινήσει τη δική της υπηρεσία.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό της Disney στη Hulu, αυτό ανέρχεται πλέον στο 60% και ουσιαστικά έχει γίνει αφεντικό και σε αυτήν την υπηρεσία που αριθμεί περίπου 25 εκατομμύρια συνδρομητές μόνο στις ΗΠΑ. Εάν, μάλιστα, αποφασίσει να την επεκτείνει και στην Ευρώπη, τότε θα μπορέσει να πάρει στα χέρια της ακόμη περισσότερο original περιεχόμενο και άδειες προβολής Ευρωπαϊκών σειρών λόγω του νέου νομοσχεδίου για αυτού του είδους τις υπηρεσίες.

Η μάχη αναμένεται να γίνει πολύ σκληρή μέσα στον επόμενο χρόνο με το Disney+, το Netflix και την επερχόμενη υπηρεσία της Apple.

[via]

Loading