DJI

DJI Mavic 3: Επίσημα με τρομερές βελτιώσεις σε specs και αυτονομία

Η DJI προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια δύο νέων drones που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον πήχυ στην κατηγορία, αλλά και το κόστος για τον υποψήφιο αγοραστή. Τα DJI Mavic 3 και Mavic 3 Cine μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά, αλλά το δεύτερο απευθύνεται ξεκάθαρα στους επαγγελματίες χρήστες προσφέροντας τη δυνατότητα λήψης video Apple ProRes 422 HQ σε ανάλυση 5.1K (έως 50fps) και παράλληλα διαθέτει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 1TB SSD!

DJI Mavic 3 Cine

Από την άλλη, το DJI Mavic 3 μπορεί να στερείται των δύο προαναφερθέντων χαρακτηριστικών, ωστόσο, έρχεται με το ίδιο διπλό σύστημα κάμερας με αισθητήρα 4/3 CMOS και κύριο φακό 24mm + υβριδικό φακό 162mm (f/4.4) για έως 28x ψηφιακό zoom. Αμφότερα έχουν τη δυνατότητα λήψης 4K video (έως 120fps) και φωτογραφιών στα 20MP, αλλά και σημαντικά βελτιωμένη αυτονομία πτήσης 46 λεπτών (τα προηγούμενα μοντέλα έφταναν 31-34 λεπτά).

DJI Mavic 3

Σε άλλες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, τα DJI Mavic 3 και Mavic 3 Cine ενισχύονται από το Hasselblad Natural Color Solution που υπόσχεται απίστευτη φυσικότητα στην απόδοση των χρωμάτων, διαθέτουν αισθητήρες που εντοπίζουν εμπόδια σε απόσταση έως και 200m (αντί των μόλις 20m της προηγούμενης γενιάς), συστήματα Advanced RTH (Return to Home), APAS 5.0, ActiveTrack 5.0 και OcuSync 3+.

DJI Mavic 3 Cine

Το Advanced RTH βοηθά το drone να επιλέξει την βέλτιστη διαδρομή για να επιστρέψει πίσω στη θέση εκκίνησης, ενώ το APAS 5.0 κάνει ακριβώς το ίδιο απλά επιστρέφει στη θέση όπου βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή ο χειριστής. Το ActiveTrack 5.0 δεν θα είναι διαθέσιμο στο λανσάρισμα, αλλά θα το δούμε αργότερα με αναβάθμιση του λογισμικού. Το σύστημα υπόσχεται τρομερή βελτίωση στην ανίχνευση και παρακολούθηση αντικειμένων από το drone, το οποίο θα μπορεί να πετάξει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση κρατώντας “κλειδωμένο” το αντικείμενο και μάλιστα θα συνεχίσει να το παρακολουθεί με την βοήθεια των οπτικών αισθητήρων ακόμη και όταν βγει εκτός κάδρου. Τέλος, το OcuSync 3+ υπόσχεται εμβέλεια εκπομπής σήματος έως 15km (σε ιδανικές συνθήκες) και ανάλυση 1080p στα 60fps για μετάδοση εικόνας σε πραγματικό χρόνο στο smartphone ή το τηλεχειριστήριο.

DJI Mavic 3 Controller

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Τα DJI Mavic 3 και DJI Mavic 3 Cine είναι διαθέσιμα για παραγγελία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας σε τιμές €2159, €2869 (έκδοση Fly More Combo) και €4919 (έκδοση Cine Premium Combo).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading