DJI

DJI Mavic Air 2: Επίσημα η νέα γενιά με σημαντικές βελτιώσεις

Μετά από πληθώρα διαρροών και φημών τις τελευταίες εβδομάδες, η DJI αποκάλυψε επίσημα πριν από λίγη ώρα το Mavic Air 2, τη δεύτερη γενιά του μικρού αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικού drone που έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Ξεκινώντας από την κατασκευή του, το σώμα του DJI Mavic Air 2 είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο από το πρώτο μοντέλο, διότι η εταιρεία θέλησε να χωρέσει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία για να κερδίσει σε αυτονομία. Συγκεκριμένα, το βάρος του ανέβηκε στα 570gr από τα 430gr του original, αλλά η μπαταρία έχει πλέον χωρητικότητα 3500mAh αντί 2375mAh με αποτέλεσμα η αυτονομία να αγγίζει τα 34 λεπτά αντί για μόλις 21!

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της κάμερας, η εταιρεία έχει τοποθετήσει μεγαλύτερο αισθητήρα 1/2’’ ίδιας ανάλυσης 12MP, αλλά με δυνατότητα συνένωσης εικόνων για να φτιάξει μία τελική ανάλυσης 48MP. Ακόμη, στη λήψη video υποστηρίζεται πλέον ανάλυση 4K στα 60fps (από 30fps) και 1080p στα 240fps (από 120fps) με μέγιστο bitrate στα 120Mbps (από 100Mbps), ενώ το Hyperlapse mode υποστηρίζει ανάλυση έως 8K.

Ορισμένες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο λογισμικό. Το Advanced Pilot Assistance (APAS) 3.0 βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα αποφυγής εμποδίων, το νέο σύστημα AirSense εντοπίζει σήματα ADS-B για να αποφεύγει συγκρούσεις επάνω σε αεροπλάνα ή ελικόπτερα, ενώ υπάρχουν κανονικά και τα ημι-αυτοματοποιημένα modes ActiveTrack και Quickshot.

Τέλος, έχουμε αλλαγές στον σχεδιασμό του τηλεχειριστηρίου Smart Controller, στο οποίο τοποθετείς το smartphone σε landscape θέση από την επάνω πλευρά για να παρακολουθείς πιο εύκολα την εικόνα από το drone.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Το DJI Mavic Air 2 θα κυκλοφορήσει σύντομα σε τιμές €849 και €1049 για το πακέτο Combo.


Photo Gallery

Loading