Ο Donald Trump απέκλεισε οριστικά τη Huawei από τις ΗΠΑ με διάταγμα!

Αρκετό καιρό είχαμε να δούμε...νέο επεισόδιο στην κόντρα ΗΠΑ vs Huawei, αλλά σήμερα μαθαίνουμε για τη νέα ενέργεια του Προέδρου Trump που ουσιαστικά μπλοκάρει οριστικά την κινέζικη εταιρεία από το ενδεχόμενο παρουσίασης της στις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε διαταγή που κυρήσσει ως "επείγον εθνικό ζήτημα" την απαγόρευση πώλησης και χρήσης εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών που αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στην online οικονομία της χώρας.

Ο Donald Trump ισχυρίζεται ότι οι ξένοι ανταγωνιστές εκμεταλλεύονται ολοένα και περισσότερα κενά ασφαλείας μέσω της τεχνολογίας των επικοινωνιών και ενδεχομένως αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες αν συνεχιστεί.

Μπορεί να μην αναφέρει ξεκάθαρα το όνομα της Huawei ή την Κίνα, αλλά "ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι". Ειδικά το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει προσθέσει τη Huawei στη λίστα με τις εταιρείες που δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια ή για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ξένων κυβερνήσεων.

Η αντίδραση της Huawei σε αυτήν την απόφαση ήρθε με δήλωση της στην ιστοσελίδα AndroidAuthority:

Ο αποκλεισμός της Huawei από την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ δεν θα καταστήσει τις ΗΠΑ πιο ασφαλείς ή ισχυρότερες. Αντιθέτως, θα περιορίσει τις ΗΠΑ σε υποδεέστερες και πιο κοστοβόρες εναλλακτικές επιλογές για την ανάπτυξη δικτύων 5G, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω.

[via]

Loading