Η Apple εξαγόρασε τη Drive.ai, για λογισμικό και hardware αυτόνομης οδήγησης

Δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη φορά που ακούμε ότι η Apple ασχολείται ή έστω θέλει να ασχοληθεί με την κατασκευή δικών της οχημάτων, αφού το Apple Car έχει "παίξει" αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια σαν θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

Οι φήμες αυτές ίσως αποκτούν μεγαλύτερη υπόσταση μετά την τελευταία κίνηση της εταιρείας, καθώς μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε προχώρησε στην εξαγορά της Drive.ai, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία των αυτοοδηγούμενων οχημάτων. Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Apple θα διατηρήσει στις θέσεις του το προσωπικό της Drive.ai για να συνεχιστεί κανονικά η δουλειά τους.

Η Apple έχει επιβεβαιώσει την εξαγορά μέσω εκπροσώπου της, αλλά δεν έχει αποκαλύψει πόσα ξόδεψε. Σύμφωνα, πάντως, με τη San Francisco Chronicle, η Drive.ai είχε ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές της Καλιφόρνια ότι σκοπεύει να κλείσει στα τέλη Ιουνίου και να απολύσει τους 90 υπαλλήλους της. Επομένως, ίσως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για την Apple να προχωρήσει στην εξαγορά της.

Η Drive.ai ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να αναπτύξει δικό της hardware και λογισμικό σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση. Οι δοκιμές τους γινόταν σε πρωτότυπα Nissan NV200 σε δημόσιους δρόμους χωρίς να έχει καταγραφεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο ή ατύχημα. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πως θα εκμεταλλευτεί την τεχνολογία της η Apple και αν έχει πραγματικά σχέδια για δικό της όχημα ή απλά θέλει να δημιουργήσει ένα δικό της λογισμικό που θα μπορεί να πουλά σε άλλους κατασκευαστές αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

[via]

Loading