Duolingo, η ιστοσελίδα εκμάθησης ξένων γλωσσών που συγκέντρωσε $15 εκατ.! [Video]

Duolingo

Μία από τις πλέον υποσχόμενες start-up εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας είναι η Duolingo, η οποία μέσα σε διάστημα τριών μηνών κατόρθωσε να αποσπάσει χρηματοδότηση $15 εκατομμυρίων από τις New Enterprise Associates (NEA) και Union Square Ventures.

Στην ουσία πρόκειται για μια ιστοσελίδα που μαθαίνει στους χρήστες ξένες γλώσσες ενώ παράλληλα συμβάλει στη μετάφραση web περιεχομένου. Για παράδειγμα, έστω ότι γνωρίζετε Αγγλικά και θέλετε να μάθετε Ισπανικά. Μόλις εισέλθετε στο Duolingo (μέσω του λογαριασμού σας στα Facebook/Twitter ή του email σας), θα σας εμφανιστούν προτάσεις από το Διαδίκτυο στην ισπανική γλώσσα και θα κληθείτε να τις μεταφράσει στα αγγλικά ανάλογα πάντα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα παρέχει δωρεάν υπηρεσία μετάφρασης η οποία υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια από τα Google Translate, Altavista και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Πίσω από την ιδέα και την ανάπτυξη της ιστοσελίδας βρίσκεται ο Luis Von Ahn, υποψήφιος Διδάκτορας του Carnegie Mellon, που στο δυναμικό του έχει δύο ακόμα projects τα οποία εξαγοράστηκαν από τη Google.

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς δουλεύει το Duolingo δείτε το video που ακολουθεί, ενώ αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να το δοκιμάσετε από εδώ:

Loading