DxOMark: Έχουμε λάβει αμοιβές από κατασκευαστές καμερών και smartphones, αλλά όχι για reviews

Η DxOMark θεωρείται τα τελευταία χρόνια ως η πιο αξιόπιστη αρχή για τον έλεγχο της ποιότητας των καμερών και γι' αυτό βλέπουμε σε κάθε παρουσίαση ναυαρχίδας τις αντίστοιχες βαθμολογίες για τη λήψη φωτογραφιών και video. Παρόλα αυτά, ο αντιπρόεδρος του τμήματος marketing, Nicholas Touchard, παραδέχτηκε σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα AndroidHeadlines κάτι που μπορεί να εγείρει υποψίες για την διαφάνεια των αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Touchard επιβεβαίωσε ότι η DxOMark έχει λάβει πολλές φορές στο παρελθόν χρήματα από κατασκευαστές καμερών και smartphones. Διευκρινίζει, όμως, ότι αυτές οι αμοιβές δεν αποτελούσαν δωροδοκία για να "πειράξουν" τις βαθμολογίες, αλλά περισσότερο για συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκτέλεση των benchmarks. Μάλιστα, είναι ξεκάθαρος ότι ουδέποτε η DxOMark έλαβε χρήματα για πραγματοποιήσει review κάποιας συσκευής, ενώ οι δοκιμές της γίνονται εντελώς ανεξάρτητα και στο δικό της χρονοδιάγραμμα.

Επειδή κάθε τέτοια δήλωση ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά, θα αφήσουμε σε εσάς να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

[via]

Loading