E3 2023: Ακυρώθηκε η έκθεση gaming λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος

Δεν ευδοκίμησαν οι προσπάθειες των ESA (Entertainment Software Association) και ReedPop για την αναβίωση της έκθεσης gaming E3, καθώς τα «χτυπήματα» από τους μεγάλους παίκτες της βιομηχανίας ήταν απανωτά.

Από τη στιγμή που οι Microsoft, Sony, Nintendo και Ubisoft επέλεξαν να μην στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την E3 2023, οι διοργανωτές πήραν την μεγάλη απόφαση να ακυρώσουν ολοκληρωτικά την έκθεση που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 13-16 Ιουνίου 2023 στο Los Angeles Convention Center.

Είναι γεγονός ότι οι μεγάλες εκθέσεις έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημα ύπαρξης, καθώς οι περισσότερες εταιρείες έχουν αποφασίσει να διοργανώνουν οι ίδιες τα δικά τους events θέλοντας να κερδίσουν περισσότερη δημοσιότητα για τα προϊόντα τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέσα στον Ιούνιο περιμένουμε το Games Showcase της Microsoft (11 Ιουνίου) και ένα online event από την Ubisoft (12 Ιουνίου), ενώ στις 8 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το Summer Games Fest του Geoff Keighley που σίγουρα τρίβει τα χέρια του με τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο email που απέστειλε η ESA στον Τύπο σημειώνει ότι προχωρά στην ακύρωση της E3 2023 επειδή δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον που να δικαιολογεί την διεξαγωγή της. Δεν αναφέρει, όμως, αν αυτό είναι και το οριστικό τέλος για τις E3 ή αν θα επιχειρηθεί στο μέλλον και πάλι η αναβίωση της.

Loading