Εικόνα wallpaper «κρασάρει» ορισμένα Android smartphones. Τι ισχύει

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση ότι μια συγκεκριμένη εικόνα μπορεί να οδηγήσει σε “κρασάρισμα” κάποιων Android smartphones σε περίπτωση που ο χρήστης την επιλέξει για wallpaper. Η αποκάλυψη έγινε από τον γνωστό leakster Ice Universe, ο οποίος αναφέρει ότι το smartphone ενδέχεται να αρχίσει να ανοιγοκλείνει από μόνο του, ενώ ακόμη και το reboot δεν διορθώνει το πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα, όμως, το πρόβλημα δεν προκαλείται αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη εικόνα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 9to5google, το κρασάρισμα οφείλεται στο γεγονός ότι τα χρώματα των “προβληματικών” εικόνων αποδίδονται στη χρωματική γκάμα RGB και όχι στην sRGB που υποστηρίζει η πλειοψηφία των Android smartphones.

Στις δοκιμές που πραγματοποίησαν με την preview έκδοση του Android 11 παρατήρησαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για το smartphone (ένα Pixel 4 XL), διότι η νέα μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος έχει τη δυνατότητα αυτόματης μετατροπής των χρωμάτων από RGB σε sRGB. Ακόμη, αναφέρουν πως οι εικόνες αυτές δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα αν τις βλέπεις σε browser ή στη γκαλερί σου, ούτε αν τις μοιράζεσαι.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να ορίσετε κάποια εικόνα ως wallpaper για την Android συσκευή σας και αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του rebooting, τότε θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τη συσκευή σε safe mode για να αλλάξετε το wallpaper ή στη χειρότερη περίπτωση να κάνετε factory reset.

[via]

Loading