Elon Musk: Σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό του Twitter;

Συχνά πυκνά ο Elon Musk καταφέρνει να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του με τις αυθόρμητες (;) δημόσιες τοποθετήσεις του και μέσα στο Σαββατοκύριακο άφησε να εννοηθεί ότι θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε στυλ Twitter.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής και CEO των Tesla, SpaceX, The Boring Company, Neuralink και OpenAI, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το επίπεδο «δημοκρατικότητας» του Twitter και πραγματοποιήσε μια δημοσκόπηση για να δει τι σκέφτονται οι άλλοι χρήστες για την πλατφόρμα. Η ερώτηση που έθεσε είναι αν πιστεύουν πως το Twitter «τηρεί αυστηρά τους κανόνες της ελεύθερης έκφρασης που είναι το θεμέλιο της λειτουργικής δημοκρατίας» και παρότρυνε τους χρήστες να ψηφίσουν προσεκτικά γιατί οι επιπτώσεις αυτής της δημοσκόπησης θα είναι πολύ σημαντικές.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια ακόλουθοι του και η πλειοψηφία εξ αυτών απάντησε όχι. Στη συνέχεια ρώτησε αν «είναι αναγκαία μια νέα πλατφόρμα» και πρόσθεσε ότι «το Twitter είναι ό,τι πιο κοντινό στη δημόσια έκφραση της κοινότητας και η αποτυχία του να τηρήσει αυστηρά τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης αποτελεί κατάφωρη καταπάτηση της δημοκρατίας».

Όπως ήταν αναμενόμενο κάποιοι χρήστες ρώτησαν τον Musk αν σκέφτεται να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο και ο ίδιος δεν απέρριψε την ιδέα, ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα ήταν πολύ cool να αγοράσει το Twitter και να αλλάξει τον λογότυπο του με αυτό του κρυπτονομίσματος Doge.

Η αλήθεια είναι ότι ο Elon Musk δεν έχει λογοκριθεί ποτέ για αυτά που ισχυρίζεται κατά καιρούς στο Twitter, άσχετα αν κάποιες από τις δηλώσεις του είχαν επιπτώσεις την προσωπικότητα και τις δουλειές του. Λέτε να το πάρει στα σοβαρά και να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κοινωνικού δικτύου;

Loading