Ένας στους 10 εργαζόμενους απολαμβάνει να εργάζεται από το σπίτι γυμνός

Οι άνθρωποι που εργάζoνται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανακάλυψαν κάποιες ένοχες απολαύσεις που θα ήθελαν να διατηρήσουν στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky, η οποία μελέτησε τις συμπεριφορές 8.000 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μιλώντας για τις ευκαιρίες που ανοίχθηκαν δουλεύοντας από το σπίτι, 1 στους 10 ερωτηθέντες (11%) δήλωσε ότι του άρεσε να εργάζεται γυμνός. Άλλες καινοτομίες που προτιμούν οι εργαζόμενοι περιλαμβάνουν την απόλαυση ευκαιριών για σύντομο ύπνο (36%), το binge-watching σειρών στο Netflix (23%) και την εργασία έξω στον κήπο ή σε μπαλκόνι (27%).

Καθώς το περιβάλλον εργασίας μας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας μετατοπίστηκε από τα ασφαλή γραφεία σε τραπέζια κουζίνας, συναντήσαμε πολλές δυσκολίες εξισορρόπησης της εργασίας και της ιδιωτικής ζωής. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι εργαζόμενοι σε καθεστώς τηλεργασίας φέτος αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας και ευεξίας, όπως πιέσεις φροντίδας παιδιών και ψηφιακής συνδεσιμότητας. Παρ 'όλα αυτά, κάποιοι υπάλληλοι γραφείου που υιοθέτησαν την τηλεργασία απολάμβαναν αυτήν την εμπειρία και ανακάλυψαν κάποιες ένοχες απολαύσεις που θέλουν τώρα να διατηρήσουν.

Εκτός από το να δουλεύουν γυμνοί, το οποίο απέχει πολύ από το mainstream, η πλειονότητα των ερωτηθέντων ωφελήθηκε απλά από την εργασία με άνετα ρούχα: το 48% συνήθισε αυτόν τον τρόπο ζωής και θα ήθελε να τον κάνει κανόνα στο μέλλον. Το γεγονός ότι αποχαιρέτισαν τις μεγάλες μετακινήσεις έκανε επίσης τους εργαζομένους πιο ευτυχισμένους καθώς μπορούσαν να ξυπνήσουν πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει η δουλειά, ενώ πολλοί απολάμβαναν επίσης έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας (36%).

naked-homework.jpg

Συνεχίζοντας να ανακαλύπτουν τα προνόμια του νέου φυσιολογικού, το 27% των ανθρώπων απολαμβάνουν να εργάζονται έξω στον κήπο ή σε μπαλκόνι, και το 23% καταφέρνει ακόμη και να παρακολουθεί Netflix εν ώρα εργασίας. Άλλες απολαύσεις που προτιμούν οι υπάλληλοι περιλαμβάνουν περισσότερο χρόνο για βιντεοπαιχνίδια (18%), γεύματα σε πακέτο (16%) και λιγότερο ντους (8%).

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή οδηγεί και σε ένα αυξημένο επίπεδο ευθύνης όσον αφορά την ψηφιακή ασφάλεια. Η ύπαρξη αξιόπιστων λύσεων ασφάλειας στις συσκευές μας θα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του προσωπικού μας απορρήτου καθώς απολαμβάνουμε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής.

Η Marina Titova, επικεφαλής του μάρκετινγκ καταναλωτικών προϊόντων στην Kaspersky, δήλωσε: 

Αυτό το lockdown αποδείχθηκε αμφίδρομο για άτομα των οποίων η δουλειά τούς επιτρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Από τη μία πλευρά, οι υπάλληλοι είχαν τελικά την ευκαιρία να ξεχάσουν τα μειονεκτήματα της μεγάλης πόλης και να αρχίσουν να εργάζονται σε μια πιο άνετη ατμόσφαιρα. Από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις όταν αγωνίζονταν να παραμείνουν παραγωγικοί, αναδιοργανώνοντας τον χώρο εργασίας τους και αναπτύσσοντας νέες συνήθειες. Όταν εργάζεστε από το σπίτι, το απόρρητό σας τίθεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθιστώντας ζωτικής σημασίας να θυμάστε να φροντίζετε την ψηφιακή σας ασφάλεια

Για να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας παραμένουν ασφαλείς τόσο για εργασία όσο και για προσωπική χρήση, η Kaspersky προτείνει τα ακόλουθα:

  • Μην κοινοποιείτε προσωπικά στοιχεία και μην επιτρέπετε την πρόσβαση στους λογαριασμούς σας σε τρίτους, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να βρεθούν στο Διαδίκτυο.
  • Εάν προτιμάτε να εργάζεστε γυμνοί ή απλά εκτιμάτε το απόρρητό σας, εφαρμόστε ένα κάλυμμα web κάμερας ή χρησιμοποιήστε ενσωματωμένη προστασία web κάμερας στο Kaspersky Security Cloud, η οποία θα αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην κάμερά σας. Αυτή η πλήρης λύση ασφάλειας καθιστά το απόρρητο, τα δεδομένα και τα χρηματοοικονομικά σας στοιχεία ασφαλή με ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων, όπως ένα VPN, προστασία πληρωμών, προστασία με κωδικό πρόσβασης, καθαρισμό υπολογιστή, παρακολούθηση οικιακού Wi-Fi και γονικό έλεγχο.
  • Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Privacy Checker για να διαμορφώσετε τα προφίλ σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με το επίπεδο απορρήτου που προτιμάτε. Αυτό θα δυσκολέψει τα τρίτα μέρη να βρουν πολύ ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία χωρίς την πρόθεσή σας.
  • Ασφαλίστε το Wi-Fi σας. Καθώς τα περισσότερα routers έχουν προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, τα προεπιλεγμένα στοιχεία σύνδεσή σας θα μπορούσαν εύκολα να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Σας συνιστούμε να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και να ενημερώσετε το firmware του router.
  • Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας, όπως το Kaspersky Password Manager, για να δημιουργήσετε και να ασφαλίσετε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό και να αντισταθείτε στον πειρασμό να επαναχρησιμοποιήσετε τον ίδιο επανειλημμένα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση ‘Securing the Future of Work’.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading