Epic Games: Ορισμένα games θα μοιάζουν με ταινίες στα PS5 και Xbox Series X

Η Epic Games είναι υπερήφανη και απολύτως φιλόδοξη για τη νέα Unreal Engine 5 που μας πήρε τα μυαλά πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς ισχυρίζεται πως ορισμένα παιχνίδια στα PS5 και Xbox Series X θα φτάσουν στο σημείο να μοιάζουν με ταινίες.

Η δήλωση ανήκει στον Kim Liberi, CTO της εταιρείας, ο οποίος παρέθεσε συνέντευξη για λογαριασμό του επίσημου περιοδικού PlayStation στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήταν ένα όνειρο ζωής να φτάσουμε τα γραφικά των υπολογιστών ορισμένων video games στο σημείο να είναι τόσο πιστευτά και ρεαλιστικά, όσο μια ταινία. Η επόμενη γενιά γραφικών και η υπολογιστική ισχύς δεν θα κάνουν απλά τα video games πιο συναρπαστικά, αλλά θα επιτρέψουν την εισαγωγή εντελώς νέων εννοιών που θα επωφελούνται από τα πλήρως δυναμικά περιβάλλοντα και τον φωτισμό, από σημαντικά βελτιωμένη φυσική, εξυπνότερη Τεχνητή Νοημοσύνη και πλουσιότερες εμπειρίες για multiplayer.

Ο Liberi τόνισε ιδιαίτερα τη συνεργασία της Epic Games με την παραγωγή του The Mandalorian, μιας και η τελευταία χρησιμοποίησε την Unreal Engine 5 για τα οπτικά εφέ, ως ένα παράδειγμα συγχώνευσης των video games με τις ταινίες - τηλεοπτικές σειρές.

Πλέον μπορούμε να δημιουργούμε περιβάλλοντα με κινηματογραφικά στοιχεία, για τα οποία αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο η gaming engine και το τελικό αποτέλεσμα είναι φωτορεαλιστικό.

Διακρίνουμε μια τεράστια αυτοπεποίθηση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βγει αληθινός στις προβλέψεις του. Μη ξεχνάμε, όμως, ότι άλλο τα demos των gaming engines και άλλο η πραγματική ανάπτυξη των video games.

[via]

Loading