Επίσημο: Η Qualcomm έχει την άδεια να προμηθεύει με επεξεργαστές τη Huawei

Μόλις χτες κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Qualcomm κατάφερε να πάρει άδεια για να προμηθεύσει με chipsets τη Huawei, αλλά την αντιμετωπίσαμε με σκεπτικισμό διότι η μόνη διαθέσιμη πηγή είχε κινέζικη προέλευση και περιμέναμε να τη διασταυρώσουμε από δύο και τρεις πλευρές για να είμαστε σίγουροι. Τελικά, δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ, αφού η ίδια η Qualcomm επιβεβαίωσε την είδηση.

Κρατάμε, λοιπόν, ως δεδομένο το γεγονός ότι η Qualcomm μπορεί να προμηθεύει με chipsets τη Huawei, διότι η τελευταία δεν μπορεί πλέον να κατασκευάσει δικούς της επεξεργαστές μέσω της HiSilicon λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η αρχική είδηση ανέφερε ότι οι ΗΠΑ επιτρέπουν στην Qualcomm να συνεργαστεί με τη Huawei αρκεί τα chipsets να μην έχουν πρόσβαση σε δίκτυα 5G, παρόλα αυτά, η Qualcomm δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Θα περιμένουμε μερικές ημέρες έως ότου δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε αναλυτική ενημέρωση κατά τη διάρκεια του Qualcomm Snapdragon Summit στις αρχές Δεκεμβρίου, όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα το Snapdragon 875 SoC.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading