up_icon
Software

Ericsson: Νέες λύσεις επεξεργασίας video και εύρεσης περιεχομένου [Videos]

10 Μαΐου 2016 Yannis Elpidis

Ericsson: Νέες λύσεις επεξεργασίας video και εύρεσης περιεχομένου [Videos]

ericsson_mediafirst

[Δ.Τ.]
  • Με την πρόσφατη εξαγορά της Envivio, η Ericsson επεκτείνει την τεχνολογική ηγεσία της στην επεξεργασία βίντεο τόσο μέσω υλικού όσο και μέσω λογισμικού
  • Η λύση επεξεργασίας βίντεο MediaFirst Video Processing της Ericsson είναι η μόνη που επιτρέπει διαχείριση και υποστήριξη σε όλα τα υπολογιστικά περιβάλλοντα και μπορεί να υλοποιηθεί σε ιδιωτικό ή δημόσιο cloud ή και τοπικά.
  • Η Ericsson επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της εύρεσης περιεχομένου σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία
  • Το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Ericsson στους τομείς της εύρεσης περιεχομένου και των μεταδεδομένων περιλαμβάνει πλέον πάνω από 10 εκατομμύρια ταινίες και τίτλους προγραμμάτων σε περισσότερες από 35 γλώσσες
  • H Ericsson εισάγει την καινοτομία και την έρευνα με στόχο την αποτελεσματική εξατομίκευση του περιεχομένου

Η Ericsson προσφέρει στους πελάτες της πρωτοποριακή τεχνολογία και εξειδίκευση στον τομέα της συμπίεσης βίντεο εδώ και 25 σχεδόν χρόνια. Αξιοποιώντας την κουλτούρα καινοτομίας μέσω λογισμικού και το παγκόσμιο εύρος της Elvivio, η Ericsson δημιούργησε τη λύση MediaFirst Video Processing, την πληρέστερη λύση επεξεργασίας βίντεο της αγοράς.

Η ανάγκη για διαρκή καινοτομία και παροχή νέων υπηρεσιών όπως είναι η υπερυψηλή ανάλυση (Ultra HD) επιταχύνει τη στροφή της αγοράς προς τεχνολογίες και αρχιτεκτονικές που επιτρέπουν την ευελιξία των υπηρεσιών, την οικονομική αποδοτικότητα, καθώς και την ικανότητα μετάβασης σε πελατοκεντρικά μοντέλα τιμολόγησης.

Η λύση Ericsson MediaFirst Video Processing προσφέρει ένα ενοποιημένο σύνολο δυνατοτήτων επεξεργασίας βίντεο και ερευνών σχετικά με τη συμπίεση βίντεο. Συμπληρώνει την τηλεοπτική πλατφόρμα Ericsson MediaFirst TV Platform, δημιουργώντας ευέλικτες τηλεοπτικές εμπειρίες βασισμένες στο cloud οι οποίες ενθουσιάζουν τους καταναλωτές καθημερινά.

ericsson_mediafirst_1

Η λύση Ericsson MediaFirst Video Processing περιλαμβάνει τρία θεμελιώδη στοιχεία:
Διαχείριση και ροή εργασίας καθοριζόμενες από λογισμικό, οι οποίες επιτρέπουν τη διαμόρφωση και διαχείριση οποιουδήποτε συνδυασμού ή αρχιτεκτονικής επεξεργασίας βίντεο σε διάφορες υπολογιστικές πλατφόρμες

Μια προηγμένη οικογένεια αλγορίθμων κωδικοποίησης και λειτουργιών επεξεργασίας βίντεο για τη δημιουργία οποιουδήποτε σεναρίου επιχειρηματικής δραστηριότητας σε σχέση με λειτουργίες κεφαλής (head-end) που παρέχουν βίντεο υψηλής ποιότητας και απόδοσης

Υποστήριξη οποιοδήποτε υπολογιστικού περιβάλλοντος για να έχει ο πελάτης απόλυτη ευελιξία στην υλοποίηση της λύσης Ericsson MediaFirst Video Processing σε ιδιωτικό ή δημόσιο cloud, καθώς και σε αποκλειστικές πλατφόρμες της Ericsson, ενώ παράλληλα το ειδικό ολοκληρωμένο κύκλωμα βίντεο της Ericsson επιτρέπει ταχύτερη επεξεργασία.

Η Avni Rambhia, Υπεύθυνη Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Frost & Sullivan, αναφέρει:

"Η λύση Ericsson MediaFirst Video Processing ενισχύει τις συνολικές ικανότητες της εταιρείας στον τομέα και τονίζει τη δυνατότητά της να υποστηρίζει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των μέσων ενημέρωσης, τόσο με προϊόντα όσο και με υπηρεσίες. Καθώς οι εταιρείες περιεχομένου εκσυγχρονίζουν τη ροή εργασιών τους, εμφανίζεται επιτακτική η ανάγκη αρθρωτών, προσαρμοζόμενων πλατφορμών οι οποίες επιλύουν θέματα απόδοσης, κλιμάκωσης, ευκινησίας και αξιοπιστίας, αξιοποιώντας παράλληλα τη δύναμη και την ευελιξία του cloud.

Καθώς η αγορά μετακινείται προς ροές εργασιών καθοριζόμενες από λογισμικό οι οποίες βασίζονται σε IP, λύσεις όπως η Ericsson MediaFirst Video Processing θα παίξουν σημαντικό ρόλο, βοηθώντας τους κατόχους περιεχομένου, τις εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων και τους παρόχους υπηρεσιών να εξελίξουν τις υποδομές τους, στοχεύοντας σε μια πιο αποδοτική και αδιάλειπτη παροχή περιεχομένου βίντεο"

Η λύση της Ericsson προσφέρει με συνέπεια μια ξεκάθαρη εμπειρία χρήστη η οποία εξασφαλίζει τη βέλτιστη επεξεργασία των μέσων μιας εφαρμογής. Η λύση επεκτείνει το εύρος του δικτύου και τις ικανότητες παροχής υπηρεσιών, ελαττώνοντας παράλληλα τη λειτουργική πολυπλοκότητα, το κόστος ανά υπηρεσία, καθώς και το χρόνο που απαιτείται για την εισαγωγή υπηρεσιών στην αγορά.

Η Elisabetta Romano, Vice President & Head of TV and Media της Ericsson, αναφέρει:

"Ο τομέας των μέσων ενημέρωσης βιώνει μια περίοδο μεταμόρφωσης γεμάτη ανατροπές και αυτό έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στις προσδοκίες των καταναλωτών. Ενώνοντας τις δύο σημαντικότερες οικογένειες επεξεργασίας βίντεο, δηλαδή επεξεργασία βάσει υλικού ή βάσει λογισμικού, η λύση Ericsson MediaFirst Video Processing αποτελεί μια προσέγγιση χωρίς συμβιβασμούς για τους πελάτες μας, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να μετασχηματίσουν τις λειτουργίες και τις δραστηριότητές τους έτσι ώστε να προσφέρουν την απόλυτη ποιότητα με μεγάλη αποδοτικότητα – όποιο και αν είναι το περιβάλλον υλοποίησης.

Η λύση Ericsson MediaFirst Video Processing κάνει τη μετάβαση στο cloud μια ασφαλή πραγματικότητα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι, όπου απαιτείται κορυφαία απόδοση, η επένδυσή μας σε προσαρμοσμένο υλικό παραμένει μια επιλογή ανοικτή για τους πελάτες μας. Πρόκειται για πραγματική καινοτομία και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δείξουμε πώς υλοποιούμε το χαρτοφυλάκιό μας MediaFirst."

Πρόκειται για την πρώτη λύση που προήλθε από την ενοποίηση των λύσεων συμπίεσης της Ericsson και κωδικοποίησης βάσει λογισμικού της Envivio, μετά από την εξαγορά της Envivio από την Ericsson το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Χαρτοφυλάκιο εύρεσης περιεχομένου

Το χαρτοφυλάκιο της Ericsson για υπηρεσίες εύρεσης περιεχομένου τηλεόρασης και βίντεο κατ' απαίτηση (VOD), το οποίο περιλαμβάνει πλούσια μεταδεδομένα, εικόνες, εναύσματα ενεργοποίησης σε πραγματικό χρόνο, αναλυτικά στοιχεία, αναζήτηση 360 μοιρών και εξατομίκευση, θα είναι πλέον διαθέσιμο στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, πέραν της Ευρώπης όπου η εταιρεία είναι ήδη ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών εύρεσης περιεχομένου. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται μέσω της διασύνδεσης (API) πραγματικού χρόνου της Ericsson, προσφέροντας συνολικά δεδομένα μέσω μίας και μόνο διασύνδεσης.

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Ericsson στον τομέα της εύρεσης περιεχομένου περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 10 εκατομμύρια ταινίες και τίτλους προγραμμάτων σε περισσότερες από 35 γλώσσες. Η ομάδα των 300 εξειδικευμένων συντακτών της Ericsson δημιουργεί πλούσια μεταδεδομένα τα οποία, συνοδευόμενα από εικόνες από τη μεγάλη βιβλιοθήκη των 1,7 εκατομμυρίων φωτογραφιών της εταιρείας, παρέχει σε 12.000 και πλέον κανάλια τηλεόρασης και βίντεο κατ' απαίτηση. Κάθε εβδομάδα, πάνω από 200 εκατομμύρια άτομα αλληλεπιδούν με τα πλούσια μεταδεδομένα της Ericsson.

H Ericsson εισάγει επίσης την καινοτομία και την έρευνα στον τομέα της εξατομίκευσης του περιεχομένου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να καταλάβει καλύτερα τι συναισθήματα γεννούν οι συστάσεις στους τηλεθεατές σήμερα και, μέσω μιας σειράς καινοτόμων πειραμάτων, να εντοπίσει λύσεις που θα εξυπηρετούν καλύτερα τους τηλεθεατές, τις εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων και τις τηλεοπτικές πλατφόρμες ταυτόχρονα. Οι έρευνες, οι οποίες διεξάγονται από ερευνητές με εξειδίκευση στους τομείς των συστημάτων συστάσεων και της αλληλεπίδρασης ανθρώπου - υπολογιστή, πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει η Ericsson στη Silicon Valley και την Ευρώπη. Τα αποτελέσματα των ερευνών, τα οποία θα παρουσιαστούν στα τέλη του 2016, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον οδικό χάρτη εύρεσης περιεχομένου της Ericsson.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

iOS 15.5, iPadOS 15.5, watchOS 8.6 και macOS Monterey 12.4 διαθέσιμα από σήμερα

16 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Η Apple κυκλοφόρησε πριν από λίγη ώρα τα iOS 15.5 και iPadOS 15.5, δηλαδή την πέμπτη μεγάλη ενημέρωση των αντίστοιχων λειτουργικών συστημάτων της που πιθανότατα θα είναι και η τελευταία πριν τα αποκαλυπτήρια ...

Android 13: Επίσημη παρουσίαση από τη Google, τι νέο φέρνει

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κεντρικό keynote της Google στο συνέδριο Google I/O 2022 η αναφορά στο νέο λειτουργικό σύστημα Android 13. Η εταιρεία παρουσίασε ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα ...

Google Search: Η αναζήτηση πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο με τα νέα εργαλεία της εταιρείας

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν οι δοκιμές του περίφημου multisearch της Google που εμπλέκει στη διαδικασία της αναζήτησης ταυτόχρονα την εικόνα και το κείμενο με τη βοήθεια του εργαλείου Google Lens. Τώρα, στο ...

Google Wallet: Το Google Pay μετονομάζεται και ενίσχυεται σημαντικά

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Google ανακοίνωσε πριν από λίγο στο συνέδριο Google I/O 2022 ότι μετονομάζει και πάλι την υπηρεσία Google Pay σε Google Wallet, μια αλλαγή που θα δούμε σε όλο τον κόσμο μέσα στο ...

Viber: Υπογράφει τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ για την ασφάλεια των χρηστών

10 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Rakuten Viber υπογράφει τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ ως δέσμευσή της να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει τη διάδοση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 10 Μαΐου 2022,η Idit ...

Ημέρα της Μητέρας με προσφορές σε κλειδιά Windows και Office

06 Μαΐου 2022 Techgear Team

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και αν σκέφτεστε να κάνετε ένα επιπλέον δώρο πέρα από την παρουσία σας, τότε το Keysfan είναι ένας καλός προορισμός για να αναβαθμίσετε ...

WhatsApp: Λανσάρονται τα reactions από σήμερα

06 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών, το WhatsApp λανσάρει πλέον σε όλο τον κόσμο τα περίφημα reactions για τα μηνύματα των συνομιλιών, όπως αποκάλυψε ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, με ανάρτηση του στο Facebook. ...

Samsung Internet 17.0: Διαθέσιμη η νέα έκδοση του mobile web browser

04 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Samsung κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα το Samsung Internet 17.0, μια νέα αναβάθμιση του προγράμματος περιήγησης της Samsung που εισάγει λειτουργίες απορρήτου και ασφάλειας με επίκεντρο τον χρήστη. Η τελευταία ...

Microsoft Edge: Ενσωμάτωση υπηρεσίας VPN στον web browser

28 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Η Microsoft συνεχίζει τις προσπάθειες βελτίωσης του Edge browser με την προσθήκη νέων λειτουργιών που θα τον διαφοροποιήσουν από τον μεγάλο αντίπαλο, το Google Chrome, παρά το γεγονός ότι βασίζεται στην ίδια ...

Labor Day Sale: Άδεια χρήσης Windows 10 Pro από μόλις €5.63 ανά PC

28 Απριλίου 2022 Techgear Team

Η δύσκολη κατάσταση στον τομέα της οικονομίας καθιστά αναγκαία τη σωστή διαχείριση των εξόδων για την πλειοψηφία των πολιτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να την πληρώσει ο υπολογιστής μένοντας σε ...

Loader
techgear_icon