Ernie Bot: Το AI εργαλείο τύπου ChatGPT της Κίνας

Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει πίσω από τις εξελίξεις η Κίνα σε ό,τι αφορά τους αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης τύπου Chat-GPT, με τον τεχνολογικό κολοσσό Baidu να ανακοινώνει επίσημα το δικό της σύστημα που ονομάζεται Ernie Bot.

Η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως ένα AI εργαλείο με τη δυνατότητα να απαντά σε πολύπλοκες ερωτήσεις και μέσα στο Μάρτιο αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρώσει τις εσωτερικές δοκιμές. Το Ernie Bot αναπτύσσεται εδώ και πολλά χρόνια με τα αρχικά του να αποτελούν συντόμευση του Enhanced Representation through Knowledge Integration (ERNIE), ενώ το γλωσσικό μοντέλο είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2019.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η μετοχή της Baidu έχασε 10% της αξίας της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Ernie Bot στο κοινό, καθώς η τελευταία περιελάμβανε μόνο έτοιμα videos και όχι κάποιο demo σε πραγματικό χρόνο.

Ο CEO της εταιρείας, Robin Li, παραδέχτηκε ότι το Ernie Bot δεν είναι ακόμα εντελώς έτοιμο, αλλά προχώρησαν στην παρουσίαση λόγω των απαιτήσεων της αγοράς. Όπως και να ‘χει, το Ernie Bot θα ενσωματωθεί σε κάποια φάση στη μηχανή αναζήτησης της Baidu και σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο οικοσύστημα γύρω του που θα περιλαμβάνει εφαρμογές για έξυπνα αυτοκίνητα, cloud υπηρεσίας κ.ά. Ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες με 650 εταιρείες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό το οικοσύστημα.

[via]

Loading