Έτσι ελέγχει την ανθεκτικότητα των iPhone η Apple [Videos]

Ο δημοφιλής YouTuber Marques Brownlee (aka MKBHD) επισκέφθηκε πρόσφατα ένα εργαστήριο της Apple για να δει από κοντά πώς η εταιρεία δοκιμάζει την ανθεκτικότητα των νέων συσκευών iPhone. Ο Brownlee μοιράστηκε διάφορα clips που δείχνουν ένα iPhone να αντιμετωπίζει μια σειρά από διαφορετικές δοκιμές. Ομολογουμένως, δεν είναι τόσο βάναυσες όσο αυτές που βλέπουμε από τον JerryRigEverything, στον οποίο αρέσει να χαράζει, να καίει και να λυγίζει (μερικές φορές μέχρι καταστροφής) τα smartphones που έρχονται στα χέρια του, αλλά παρόλα αυτά είναι προσεκτικά σχεδιασμένες για να επιτρέπουν στην Apple να διασφαλίζει ότι ένα νέο iPhone πληροί ορισμένα πρότυπα πριν το κυκλοφορήσει στην αγορά.

Τα αρχικά videos δείχνουν πώς η Apple δοκιμάζει τα iPhone της για τις αξιολογήσεις IP. Πρώτα υπάρχει ένας δίσκος που προσομοιώνει τη βροχή, ενώ ακολουθεί μια άλλη δοκιμή με τη χρήση ενός σπρέι χαμηλής πίεσης. Οι συσκευές για αυτές τις δύο πρώτες δοκιμές διαθέτουν μια απλή κομψότητα και φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί με πολλή προσοχή και σκέψη, όπως μάλλον και το ίδιο το iPhone.

Η τρίτη δοκιμή, ωστόσο, καταργεί αυτή την ευγένεια και την αυτοσυγκράτηση και απλώς εκτοξεύει έναν ισχυρό πίδακα νερού στο ακουστικό μέσω ενός πυροσβεστικού σωλήνα. Τέλος, βλέπουμε το iPhone σε ένα δοχείο γεμάτο νερό για να δούμε πώς αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη περίοδο βύθισης. Με την πάροδο των ετών, έχουν υπάρξει μερικές εξαιρετικές ιστορίες σχετικά με το πώς τα iPhone επέζησαν από σενάρια βύθισης στο νερό, για τα οποία η Apple δεν θα μπορούσε ρεαλιστικά να έχει κάνει δοκιμές.

Ο Brownlee έδειξε επίσης το ειδικό ρομπότ της Apple, το οποίο περνάει το χρόνο του σηκώνοντας iPhones και ρίχνοντάς τα από διάφορα ύψη και γωνίες για να δει πόσο καλά αντέχει το πλαίσιο της συσκευής. Οι κάμερες που είναι προσαρμοσμένες στη συσκευή επιτρέπουν επίσης στους μηχανικούς να παρακολουθούν τη στιγμή της πρόσκρουσης σε αργή κίνηση, η οποία μπορεί να φέρει στην επιφάνεια δομικά προβλήματα με το σχεδιασμό.

Μια ενδιαφέρουσα αλλά σημαντική δοκιμή ανθεκτικότητας περιλαμβάνει επίσης το κούνημα του iPhone σε ελεγχόμενες από υπολογιστή συχνότητες για την προσομοίωση πραγμάτων όπως μια βόλτα με μοτοσικλέτα ή ένα ταξίδι στο μετρό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν λάβετε υπόψη σας αναφορές πριν από αρκετά χρόνια σχετικά με ορισμένους ποδηλάτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την κάμερα του iPhone αφού το χρησιμοποιούσαν σε μια θήκη smartphone κατά την οδήγηση. Μια σελίδα υποστήριξης της Apple εξακολουθεί να προειδοποιεί κατά της έκθεσης των iPhone σε δονήσεις, «όπως αυτές που παράγονται από κινητήρες μοτοσικλετών υψηλής ισχύος».

Loading